Vučićnak és a Szerb Haladó Pártnak problémát jelent a parlamenti többség biztosítása Ana Brnabić kormányfővé választásához – írja a Blic jól értesült forrásokra hivatkozva. Mint írják, emiatt elhalasztják a parlament ülését is. A lap értesüléseit megerősítette Nebojša Stefanović belügyminiszter is, aki szerint a hétvége a többség biztosításával telik majd. A politikus szerint a Palma vezette Egységes Szerbia hét képviselője Brnabić kinevezése ellen fog szavazni, Muamer Zukorlić szintén, de a haladók soraiban is vannak, akik ellenzik a javaslatot.

Stefanović szerint, ha sikerül biztosítani a többséget, a jövő hétvégén kezdődhet a parlamenti ülés.

Ezzel szemben a Večernje novosti sokkal optimistább híreket közöl, ők úgy tudják 155 képviselő szavaz majd az új kormányfőre – mint ismeretes a többséghez 126 szavazatra van szükség. Azt írják, hogy az ülés szerdán, június 21-én kezdődik. Szerintük Palma hét képviselőjén kívül a parlamenti többség teljes egészében felsorakozik Brnabić mögött.

A forrásokat tekintve a Blic értesülései tűnnek hitelesebbnek, de ahogyan a haladó valóságshow-ban már megszokhattuk, nem kizárt, hogy az egész csak hangulatkeltés.