Pénteken este kezdődik a sorrendben ötödik zentai Tiszavirág Fesztivál. Este fél nyolckor Zenta város fúvószenekarának koncertje nyitja meg a rendezvényt. A Tisza-parti sétányon a rezesek hangversenye után a požarevaci Art District civil szervezet Önábrázolás – Selfie a szerb művészeten keresztül című kiállítását tekinthetik a fesztiválozók. A fiatalokat maga köré tömörítő, 2015-ben alakult csoport elsődleges célkitűzése olyan új kommunikációs irányzatok fejlesztése, amelyeket a kultúra megőrzése érdekében alkalmazhatnak. Különböző vetítésekkel, kiállításokkal és zenés rendezvények, műhelymunkák szervezésével foglalkoznak, több irodalmi kiadványt és folyóiratot is megjelentettek.
Este kilenctől a Szerbiai Rádió és Televízió fúvós kvintettje lép fel egy, a folyópart közelében lévő hajón, majd pedig a belgrádi Texas Flood blues-rock zenekar zárja a rendezvény első napját.
Szombaton délelőtt a sport kerül előtérbe. Reggel kilenc órakor a zentai amatőr- és sporthorgászok találkoznak az úgynevezett retró-horgászversenyen, 11 órától pedig a hagyományos Tiszavirág regatta nemzetközi kajakverseny résztvevőinek szurkolhatnak a rendezvény látogatói. Délután három órakor kezdődik az Alltech Szerbia és a Zentai Egészségház külső automata defibrillátorbemutatója, amelyben a jelenlévők is megismerkedhetnek az életmentő készülék használatával.
Este hét órától Pejin Lea akusztikus koncertje következik, nyolctól pedig az Uprize zenekar lép közönség elé. Az esti programot a csónakos, fáklyás felvonulás után a magyarországi Ladánybene 27 zenekar és a Sin Seekas együttes zárja.
A rendezvény utolsó napján, vasárnap az INKE & the TRAILER formáció lép fel a rendezvény egész ideje alatt nyitva tartó Bor-Téren, ahol helyi és környékbeli termelők borait is megkóstolhatja a fesztivál közönsége. A rendezvény mind három napján délután öt és hét órától sétahajózást szerveznek. A hajó a Tisza-parti sétány alatt lévő csónakkikötőből indul.