Kedden az elsők között mutattuk be azokat a fotókat, amelyek Aleksandar Vučić eskütétele napján készültek és amelyeken az látható, hogy fekete pólós verőlegények a torkuknál ragadva rángatnak újságírókat és ellenzéki tüntetőket a főváros központjában.

Államfői beiktatás, fojtogatott újságírók, tétlen rendőrség (FOTÓK)

Mint arról mi is beszámoltunk, Aleksandar Vučić államfői beiktatási ceremóniája napján Belgrád központjában tiltakozó megmozdulások is voltak, amelyek számos esetben tettlegességig fajultak, ráadásul számos esetben nem is a haladó vezért bíráló tüntetők voltak az államfői verőlegények célpontjai, hanem az újságírók.

Az N1 tévé megkeresésére Aleksandar Martinović a haladók köztársasági frakcióvezetője ellentámadással válaszolt, azzal vádolva a kérdést feltevő újságírókat, hogy ők maguk kívánnak előre ítélkezni, míg az elnöki kabinetben és a Belügyminisztériumban elzárkóztak a reakciótól.

A belgrádi Első Alapfokú Ügyészség viszont elrendelte a belügyi tárcának, hogy adjon tájékoztatást az esetről. Erről Aleksandra Đenadić ügyész nyilatkozott a Danasnak.

A kérdésre, miért kellett 12 napnak eltelnie a Lidija Valtner újságíró elleni támadástól addig, hogy ezt kérjék a rendőrségtől, az ügyésznő azt mondta, egyesített eljárás zajlik az összes támadás ügyében, amelyek május 31-én történtek meg, vagyis időre volt szükség, amíg minden újságíró vallomást tesz.

(Fotó: E-stock)