Ahogy arról a Szabad Magyar Szó is írt, a kétéves kihagyás után visszatérő, a hétvégén országos bajnokságot nyert gerelyhajítót, Tatjana Mirković – Jelačát és férjét a kruševaci versenyről hazafelé tartva két férfi életveszélyesen megfenyegette és kárt tettek az autójukba az egyik fizetőkapunál.

Útonállók halálosan megfenyegették az országos bajnok gerelyhajítót

Tatjana Mirković – Jelača két év után tért vissza az atlétikapályára, s a hétvégén a Kruševacon megrendezett országos bajnokságon aranyérmes lett a gerelyhajítók versenyében, miután az 54,15 méteres dobását senkinek nem sikerült túlszárnyalnia.

Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön az elkövetők kiléte, ugyanis a 400 méteren országos bajnok, Marko Jevremović a facebookon közölte, ő és édesapja voltak az elkövetők, s a tavaly óta a szerbiai felnőtt válogatott tagja a délután folyamán leírta, pontosan mi vezetett odáig, hogy fenyegették Jelačát és férjét és, hogy miért törték le a visszapillantó tükröket az autójukról.

Jevremović szerint az incidenst az előzte meg, hogy öt kilométerre a fizetőkaputól egy emelkedő előtt picit feltorlódtak az autók a bal- és a jobboldali sávban is. Jevremovićék a baloldaliban haladtak, amikor a jobboldali sávból Jelača és férje hirtelen, jelzés nélkül elébük vágott, de nem haladt gyorsabban, mint a másik sávban, így a nagyobb sebességgel haladó autóknak fenntartott sávban mindenki kénytelen volt lassítani. Jevremović előbb irányjelzővel jelezte, hogy kerülni szeretné, és amint lehet, térjen vissza a baloldali sávba, de mivel semmilyen reakció nem történt, ezért kétszer is rávillantott az elébe vágó autóra, hogy húzódjon le, mire Jelača férje elkezdett szándékosan lassítani, ezzel is veszélyeztetve a mögöttük haladók biztonságát. Amikor Jevremovićéknak sikerült elkerülniük a jobboldali sávba visszatérő autót, akkor Jelača férje a középső ujjával „üdvözölte” a mellettük elhaladó személygépkocsiban ülőket, majd amikor az előttük volt, akkor folyamatosan villantgatott mögötte.

https://www.facebook.com/Mare21Blok/posts/10208527094406410

A fizetőkapu előtt Jelača és férje utolérték Jevremovićékat, s pár centire közelítették meg őket, majd később megpróbálták a leállósávba kényszeríteni őket, Jevremović szerint azért, hogy nekimenjenek a korlátnak. A fizetőkapunál Jevremović édesapja kiszállt az autóból, hogy megkérdezze Jelačáékat, miért csinálták ezt, miért veszélyeztették mások biztonságát az autópályán, azonban Jelača férje megpróbálta elütni az atléta édesapját. Marko Jevremović ekkor az apja segítségére sietett, s innentől kezdve vette fel Jelača férje a történteket, úgy, hogy közben végig a középső ujját mutatta Marko Jevremovićnak és az apjának, akiket még egyszer megpróbált elütni, akik ezután bosszúból letörték a másik visszapillantó tükröt.

Az atléta bocsánatot kért Tatjanától a történtekért, mivel szerinte nem ő a hibás, viszont reagálnia kellett volna a férje felelőtlen vezetésére. Jevremović szerint a cselekedetük nem volt példás, de Jelača férjének a vezetési stílusa és viselkedése sem volt biztonságos.