Összesen 96 percre volt szüksége Györe Lászlónak, hogy bejusson a 127 ezer euró összdíjazású caltanissettai challenger tenisztorna második fordulójába. A világranglista 124. helyén álló teniszező 6:4, 6:3-ra nyert az olasz Andrea Arnaboldi ellen. Györének a mérkőzés alatt ötször sikerült elnyernie ellenfele adogatójátékát, míg a sajátját csak kétszer veszítette el, így magabiztos győzelmet jegyzett. A zentai játékos különösen a második adogatás után megnyert pontoknak köszönhetően nyerte meg a találkozót, hiszen ellenfele a második szerva után a pontok 39 százalékát nyerte meg, míg Györe esetében ugyanez a mutató 62 százalék volt.

Györe következő ellenfele az első helyen kiemelt, olasz Paolo Lorenzi és az argentin Marcelo Arevalo mérkőzésének a győztese lesz. Ezt a találkozót kedden este rendezik, így Györének lesz ideje felkészülni a nyolcaddöntős mérkőzésre, amelyre szerdán kerül sor.

Az Arnaboldi elleni győzelem Györének 10 ranglistapontot és 2180 eurót jelentett.

Györe egyre közelebb a top100-hoz

Továbbra is a skót Andy Murray vezeti a teniszezők férfi világranglistáját, amelyen Novak Đoković két helyet rontott és jelenleg a negyedik pozíciót foglalja el. Đokovićnak nem sikerült megvédenie tavalyi első helyét a párizsi Roland Garroson, miután a negyeddöntőben három játszmában veszített az osztrák Dominic Thiemtől.