Újvidéken letartóztatták a 29 éves G.K.-t, mert a gyanú szerint egy lakodalomban leadott pisztolylövése egy tízéves kislányt sebesített meg.

A belügyminisztérium közleménye szerint G.K.-t azzal gyanúsítják, hogy általános veszélyeztetés bűntettét követte el. Az ügyész javaslatára 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték a rendőrség kötelékéhez tartozó férfit.

„A rendőrség gyors intézkedése következtében sikerült azonosítani e súlyos bűncselekmény elkövetőjét. Amellett, hogy az ezen bűncselekmény által megkövetelt módon járnak el ellene, G.K. rendőrt el is távolítják a belügyminisztérium kötelékéből a fegyelmi eljárás lefolytatásának idejére“ – olvasható a belügyi tárca közleményében, amelyet a B92 tett közzé.

Szombaton egy lakodalomban egy eltévedt golyó sebesített meg egy tízéves kislányt az újvidéki Alibegovac városrészben. Az újvidéki Gyermekklinika közleménye szerint a kislány állapota stabil, tenyerét megműtötték, s jól van.

„Határozott reakciónkkal szeretnénk megüzenni, hogy gyorsan és energikusan megbüntetünk mindenkit, akik azt hiszik, hogy rendőrjelvényük felmenti őket bűncselekményeik és felelőtlen magatartásuk következményei alól“ – olvasható a belügyminisztérium közleményében.