Nem tétlenkednek a szervezők, egyre komolyabban igyekeznek „hangulatba hozni“ a vizsgaidőszakok, évvégi dolgozatok kínjai közt nyögő fesztiválközönséget. A nyári bulik sorát Magyarországon a VOLT kezdi június 27-én, Sopron pedig javában készül a vendégfogadásra.

Ami nem kis dolog, elvégre majdnem egy hétig nem olyan egyszerű egy városnak együtt élni egy fesztivállal. Tapasztalatból mondjuk azonban, sehol nem fogadják olyan nagy elnéző mosolyokkal a vonuló bulizókat, mint Sopronban: a zöldséges éppen olyan lelkesen méri ki a két szem barackot a vitaminpótlás után esedezőnek, mint amilyen előzékenyen igazítja útba az unokáját sétáltató nagyi a tanácstalanul topogó hátizsákosokat, akik nem tudják, merre is van az a Lővér Kemping…

S amíg a reménybeli fesztiválózó javában készül a legnehezebb vizsgákra, a szervezők kiadták a jubileumi, 25. VOLT Fesztivál CD-jét, néhány exkluzív dallal és több, a magyar rockzenét az elmúlt években meghatározó szerzeménnyel, amelyek a mögöttünk lévő két és fél évtizedet idézik fel.

Csak ezen az albumon hallható a VOLT Allstars + Zävodi Jelszó: LOVE című dala, amelyet Demjén Ferenc tiszteletére magyarországi sztárok adnak elő, és a 25. VOLT himnusza, amit pedig a Punnany Massif jegyez. Eklektikus válogatás a Kispáltól a Wellhello-ig, a Halott Pénztől a Vad Fruttikig, s mindez kapható minden magyarországi MOL-kúton, felettébb kedvező áron.

Ez a CD pont annyira eklektikus válogatás, mint amilyen az idén 25. születésnapját ünneplő soproni VOLT Fesztivál. A tracklistát nézve számos olyan dal is helyet kapott rajta, amely nemcsak aktuális, de igazi kuriózum, hiszen erre az alkalomra íródott és csak itt érhető el.

A válogatásról a VOLT két alapító-főszervezője, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert mondta el gondolatait.

  1. VOLT Allstars + Zävodi: Jelszó: LOVE

Előadók: Deniz, Eckü, Herrer Sára, Hien, Járai Márk, Kama, Király Viktor, Lábas Viki, Mező Misi, Odett, Puskás Peti, Rúzsa Magdi, Szivák Zsolt, Szűcs Krisztián

„Az idei évben a Petőfi Zenei Díj életműdíját Demjén Ferenc kapja. Az ő tiszteletére készült ez a feldolgozás, Demjén szerzeménye, a Bergendy 1972-es dala. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen sokan örömmel tettek eleget a felkérésnek. A dalt élőben csupán egyetlen egyszer láthatja és hallhatja színpadon a közönség: június 26-án, a Petőfi Zenei Díj gálán.”

  1. Punnany Massif – feat. Pásztor Anna & Charlie (prod. Rendben Man): Ami VOLT az majd lesz! – A 25. Telekom VOLT Fesztivál himnusza

„Felcser Máté kezei alatt olyan VOLTos himnusz született, amely méltó a jubileumi eseményhez. A dal klipjét a fesztivál helyszínén, az üres mezőn forgattuk, de megelevenedik benne az elmúlt 25 év sok-sok fontos pillanata.

  1. Halott Pénz: Valami van a levegőben

„Tavaly óta Dávid és csapata Sopron város kitüntetettjei. Ők és az ő sikertörténetük igazi példakép sokak számára, az „Emlékszem, Sopronban” című, a Wellhelloval közös VOLTos himnuszukat pedig már több mint 16 millióan látták a YouTube-on.”

  1. Brains feat. Likó Marcell: Ezt szeretem

„Egy igazán sikeres együttműködés eredménye: a Brains és a Vad Fruttik frontembere egy dalban.”

  1. Soulwave: Szaladok

„Korábban nem jártak a VOLTon, mostantól fognak. Ez az egyik nagy reménységünk…”

  1. Ákos: Igazán

„Nemcsak a legtöbb fesztiválfellépés említhető Ákos és a VOLT kapcsán, de az is, hogy pályafutása során először nálunk fesztiválozott. Annyira kellemesen csalódott ebben a műfajban, hogy pár nappal később egy palack vörösborral lepett meg érte… Azóta pedig kb. tízszer járt nálunk.”

  1. Rúzsa Magdi: Jel

„Az utóbbi években mindig óriási buli Magdi VOLTos koncertje. Idén először a Nagyszínpadon várjuk!”

  1. Margaret Island: Veled minden

„Igazi VOLTos, szerelmes hangulatú dal…”

  1. Belmondo: Mikor

„Ez nemcsak Czutor Zoli legszebb dala, de az utóbbi évek egyik legjobbja is ebben a műfajban. Aki VOLT már szerelmes, érti, mire gondolunk…”

  1. NAZA: Az kell, ami nincs

„Mező Misi és Szűcs Krisztián új projektje az idei VOLTon mutatkozik be.”

  1. Wellhello: Rakpart

„Az ő sikerük ugyancsak példaértékű. Ezzel a dallal robbantak be, és azóta is megdobogtatja a szíveket, amikor megszólal valahol…”

  1. Király Viktor feat. Majka & Curtis: Hatodik emelet

„Igazi buli, igazi sláger. Tuti, sokat halljuk ezt idén nyáron!”

  1. Animal Cannibals: AC Party Megamix

„A Kannibálok szinte a kezdetek óta jelen vannak a VOLTon, volt, hogy HIPHOP JAM-et szerveztek, filmet forgattak vagy éppen himnuszt írtak. Most a pályafutásuk legjobb dalait gyúrták egybe… Tök jó újrahallgatni…”

  1. Vad Fruttik: Nekem senkim sincsen (Bakony Scamp Remix)

„VOLTos kedvenc, a legnagyobb dalok egyike, új feldolgozásban. Fel a hangerőt!”

  1. Tankcsapda: Alföldi gyerek

„Vállaljuk: a kedvenc rockbandánk… Nehéz volt tőlük dalt választani, de sokat segített, hogy ők ezt akarták odaadni…”

  1. Pál utcai fiúk: A bál

„Ez a dal még a VOLTnál is régebben született, de a mai napig óriási kedvencünk. Nagyon örültünk, amikor tavaly a Petőfi Rádióban a hallgatók minden idők legjobb dalának választották. Van benne valami…”

  1. Kispál és a Borz: Ha az életben

„Ehhez a dalhoz nem kell magyarázat. Minden idők egyik legfontosabb magyar szakítós-himnusza. Ezen nőttünk fel, elég sokan…”

  1. Quimby: Magam adom

„Minden Quimby-koncertnek ez a vége, így nem VOLT kérdés, hogy ezt a félig-meddig visszatekintő CD-t is ezzel zárjuk. Sajnos azonban elszúrtunk valamit és egy fura verzió került a maszterre, nem az eredeti. Nem baj, majd a VOLTon meghallgatjuk élőben…”