Elnapolták Lajcsi perét, mert a szerdai tárgyaláson nem jelent meg a bíróságon a másodrendű és negyedrendű vádlott. A másodrendű vádlott amúgy a mulatós zenész neje, Galambos Boglárka – ő orvosi igazolással maradt távol.

Galambos Lajos 2015. szeptemberében került előzetes letartóztatásba és négy hónapig rács mögött is maradt. Idén januárban emelt ellene vádat az ügyészség, miután a hatóságok meglátása szerint Lajcsi társaival több mint ötvenmillió forint értékben áramot, vizet és gázt lopott, sőt két ellenőrt is megvesztegetett.

Lagzi Lajcsi az eltelt időszakban következetesen állította, hogy nem követte el a terhére rótt vádakat. Véleménye szerint koncepciós per folyik ellene, ezért örült, hogy bíróság előtt bizonyíthatja végre az ártatlanságát.

Galambos Lajos közműlopási ügye június 7-én, szerdán kezdődött volna. A zenész és ügyvédei felkészültek a tárgyalásra, magabiztosan várták az időpontot, hiszen állításuk szerint a tízezer oldalas nyomozati anyagban hamis adatokat találtak, amik Lagzi Lajcsi ártatlanságát hivatottak bizonyítani, tudatta a 24.hu, amelynek fotóját használtuk fel borítóképként.

Lajcsi egyébként az ATV-nek azt mondta: csalódott a tárgyalás elnapolása miatt. Felkészültem, szerettem volna magam megvédeni – mondta, hozzátéve, hogy értetlenül állt a halasztás előtt. „Megalázott helyzetben vagyok. Annak ellenére, hogy bűnös, akit a bíróság jogerősen elítél, szeretném tisztázni magam” – folytatta Lajcsi, aki kiemelte: vallomást tett volna, de sem áramot, sem vizet, sem gázt nem lopott soha.