Gyakorlatilag kampánytémának használta a VMSZ a tavalyi önkormányzati választások előtt a magyarkanizsai medence kérdését. Jól illusztrálja ezt például a helyi Info TV 2016. április 19-i tudósítása (csak emlékeztetőül: a választások április 24-én, azaz 5 nappal később voltak), amelyben Fejsztámer Róbert – akkor még a gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztály vezetőjeként, de már akkor polgármesterjelöltként – sajtótájékoztatón számol be arról, hogy elkészült a tervdokumentáció, és egy 19,5 millió dináros beruházás keretein belül felújítják a Tisza-parti medencét: kicserélik az infrastruktúrát a medence körül és alatt, a medencét felújítják és wellness-tartalmakkal, csúszdával is bővítik. A tényszerűség kedvéért ugyanakkor el kell mondani azt is, a polgármesterjelölt akkor még egy szóval sem említette azt, hogy a beruházás kölcsönpénzből, azaz banki hitelből valósulna meg. (Fejsztámer Róbert sajtótájékoztatóját lásd itt:

https://www.youtube.com/watch?v=grtRyJG7WcE )

Aztán lezajlottak a választások, és 2016 júniusában Fejsztámer Róbert, immár polgármesteri minőségében, nyilatkozhatott arról, hogy kiírták a közbeszerzési pályázatot a medence felújítására, és mivel a két érvényes pályázat (egy újvidéki és egy magyarkanizsai cég) közül a helyi pályázó ajánlata volt a kedvezőbb, így az önkormányzat vele fog szerződést kötni. Nyilatkozott Szalma Ernő, a nyertes Szalma-Bau cég tulajdonosa is, és részletesen beszámolt arról, hogy milyen szakaszokból fog állni a felújítás.

Az viszont már csak mindezt követően, a magyarkanizsai képviselő-testület 2016. június 24-én megtartott ülésén derült ki egyértelműen, hogy mindez hitelből fog megvalósulni. Több ellenzéki képviselő is szóvá tette ezen az ülésen, hogy miért kellett félrevezetni a polgárokat, miért kellett kampánytémát csinálni a medence közérdekű kérdéséből, az egyébként is 140 millió dináros adóssággal küzdő önkormányzatnak most miért kell további 19,5 millió dinárral eladósodnia, hogy a kamatokkal együtt végül is ténylegesen mennyibe fog kerülni ez a beruházás, hogy ki ellenőrzi a polgármestert, hogy végül is melyik bankkal és milyen feltételek mellett köt majd szerződést, Tandari Zoltán, az UKROK képviselői csoport frakcióvezetője pedig azt állította, több, medencék karbantartására és felújítására szakosodott cég képviselőjével is beszélt, akik azt állították, ez a munka 6 millió dinárból is kivitelezhető. A vita végén azonban a (VMSZ-ből és haladókból álló) hatalmi többség elfogadta a javaslatot, és felhatalmazta a polgármestert, hogy kölcsönt vegyen fel a medence felújítására és szerződést kössön a pénzügyi osztály által javasolt bankkal.

Egy tavaly augusztusi, szintén az Info TV által készített részletes tudósítás pedig már arról számol be, hogy a Szalma-Bau kft. elvégezte a felújítást, a polgárok birtokba vehették a medencét, a gyerekek pedig nagy örömmel nyilatkoztak a csúszdázás élményeiről.

Történt mindez tavaly. Aztán elmúlt egy év, és elérkezett az újabb fürdőzési idény. Arra, hogy a 2017-es idény kezdetén milyen tisztaságú és minőségű víz várja a fürdőzni vágyókat – és ismét csak elsősorban a gyerekeket – a Magyar Mozgalom magyarkanizsai helyi szervezete hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán. Mi itt csak néhány fényképet veszünk át illusztrációképpen, a teljes fényképsorozat megtekinthető a Mozgalmas Mindennapok Facebook-profilján (https://www.facebook.com/magyarmozgalommk/ )