Maja Gojković volt már a Szerb Radikális Párt egyik alapítója, Újvidék képviselő-testületének a tagja és a vajdasági székváros polgármestere is, de kevesen tudják, hogy tagja volt a Mlađan Dinkić féle Szerbia Egyesült Régiói, azóta csúnyán levitézlett politikai tömörülésnek is (innen azért zárták ki, mert 2012-ben a Demokrata Párt képviselőivel titokban tárgyalásokat folytatott a kormányalakításról, s ezzel több alkalommal is megszegte a pártja által kötött koalíciós szerződést. Később átigazolt a Szerb Haladó Párthoz, amelynek színeiben jelenleg a szerb képviselőház elnökének a tisztségét tölti be.
Most viszont tovább ível felfelé a pályafutása: az Insajder.net című tényfeltáró hírportál információi szerint az ionizációs sugárzás elleni, és Szerbia nukleáris biztonságáért felelős ügynökség igazgatóbizottságának az elnökévé is kinevezik.
A kérdéses ügynökség feladata a különböző sugárzási és nukleáris tevékenységek esetén szükséges intézkedések végrehajtása. Az Insajder.net szerint Gojkovićot Aleksandar Vučić köztársasági elnök nevezte ki ugyanazon az ülésen, amelyen döntöttek arról is, hogy Bratislav Gаšić a szerbiai Közbiztonsági Hírszerző Ügynökség élére kerül.
Maja Gojković elődje a nukleáris ügynökség élén havonta mintegy hatvanötezer dinárt keresett – írta az Insajder.net.