Olvasóink már napok óra arra panaszkodnak – több üzenetet is kaptunk erről –, hogy Adán elviselhetetlen bűzt árasztva ég a szeméttelep. Többen szóvá tették azt is, hogy az illetékesek – állításuk szerint – nem tesznek semmit ebben az ügyben. A környékben élők azért aggódnak, hogy milyen mérgező anyagok kerülnek a levegőbe…

 

Egyik olvasónk azt írta, hogy tegnap este, a tűz harmadik napján, egész Ada területén lehetett látni és érezni a büdös füstöt, s úgy fogalmazott, hogy a lángok több méteresek. „Oltani nem igazán tudják. Akik a tűz megfékezésén dolgoznak, semmi támogatást nem kapnak” – fogalmazott a levélíró, aki felrótta azt is, hogy az önkormányzat sem tesz semmit. Mint írta, sem Bilicki Zoltán, függetlenként megválasztott, később azonban haladóvá avanzsált polgármester, sem Dragin Zoran ugyancsak haladó párti alpolgármester nem adott ki semmilyen közleményt az üggyel kapcsolatban. Hozzátesszük, hogy ilyen közlemény, amilyet olvasónk is hiányol, szerkesztőségünkhöz sem érkezett.

Az adai szemétkihordásért felelős Standard kommunális közvállalat sem tájékoztatta a lakosságot az eseményekről
„Az adai lakosok nagyon kíváncsiak és egy türelmetlenebbek ezzel kapcsolatban, mivel belegondolni is rossz, hogy milyen mérgező anyagok kerülnek a levegőbe a szeméttelep égésekor” – írta egyik olvasónk.

A fotókat az Adai-Moholi Szégyenfal nevű Facebook-csoport anyagából válogattuk.