A Real Madrid megvédte címét a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a spanyol csapat a sorozat 2016-17-es szezonjának szombati döntőjében Cardiffban 4-1-re legyőzte az olasz Juventus együttesét. A legrangosabb európai kupában tizenkettedik alkalommal diadalmaskodó Real Madrid lett az első olyan csapat, amely meg tudta védeni a bajnoki címét, amióta (vagyis a 1992-93-as évad óta) Bajnokok Ligájának nevezik a sorozatot.

 

Biztonsági okokból behúzták a cardiffi stadion tetejét, így az első fedettpályás Bajnokok Ligája-döntőt rendezték meg szombaton este. Az első néhány percben a Juventus beszorította riválisát, Pjanić lövése után Navasnak kellett az első bravúrt bemutatnia. A kezdeti szorításból azonban fokozatosan kijött a Real Madrid.

Az első félidő huszadik percében egy villámgyors madridi akció végén Ronaldo szöktette a tizenhatos jobb oldalán érkező Carvajalt, ő visszajátszott a négyszeres aranylabdás elé, aki futtából kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (1-0). A portugál klasszis ezzel a Bajnokok Ligája történetének első olyan játékosa lett, aki három döntőben is gólt szerzett. Ha a széria elődjét, a Bajnokcsapatok Európa-kupáját, vagyis az egykori BEK-et is beleszámítjuk, akkor ezzel beérte Alfredo Di Stéfano teljesítményét.

Az egyenlítésre mindössze négy percet kellett várni: egy hosszan előre ívelt labdát a bal oldalon felfutó Sandro kapásból tett középre, Higuaín mellel vette le, majd a levegőben passzolt tovább Mandžukićnak, aki a kapunak háttal állva húzta be a labdát a bal felsőbe (1-1). A BL-döntők történetének egyik legszebb gólja volt ez.

A kezdőcsapatok

Fordulás után, a hatvanegyedik percben Kroos lövését vágták ki, de érkezett Casemiro, aki jó harminc méterről kapásból vállalkozott, a labda pedig Khedira lábáról védhetetlenül perdült a kapu jobb oldalába (2-1). Három perccel később egy labdavesztés után Modrić kapott remek kiugratást a jobb oldalon, az alapvonalról a rövidre lőtte be a labdát, ott pedig hatalmas lendülettel érkezett Ronaldo, és magabiztosan perdített a kapu jobb oldalába (3-1).

A nyolcvanharmadik percben Cuadrado lökte meg Ramost, hogy odaférjen az oldalvonalon kigurult labdához, közben talán véletlenül rálépett a lábára, amiért a játékvezető felmutatta neki a második sárga lapot, azaz a csereként pályára lépő játékos mindenkinél hamarabb mehetett zuhanyozni.

A kilencvenedik percben Marcelo vitte le az alapvonalig a labdát, középre adását Asensio hat méterről a bal alsó sarokba passzolta, s ezzel állította be a 4-1-es végeredményt.

A szakkommentátorok egybehangzó véleménye szerint a Real Madrid rendkívül magabiztosan futballozva, és főleg a második félidőben mutatott játékával teljesen megérdemelten diadalmaskodott.

Sergio Ramos, Luka Modrić és Gareth Bale közös szelfije az ünneplés mámorában