A zentaiak igencsak gazdag programkínálat közül válogathatnak a nyár elején. Június 11-én, vasárnap a Népkertben nyolcadik alkalommal rendezik meg a Mosolytenger Gyermekfesztivált, amelyen az idén is számos játékhelyszín és kikapcsolódási lehetőség várja a legkisebbeket. A rendezvény műsorterve szerint az Alma zenekar lép majd fel.

Nincs oku(n)k mosolyogni – közönségkedvenc programok maradhatnak el a Mosolytenger Gyermekfesztiválon

Az egyik legsikeresebb és legtömegesebb vajdasági gyerekprogram megrendezése nem vált kérdésessé, azonban miután a zentai önkormányzat jelentősen csökkentette az ingyenes rendezvény támogatására szánt összeget, a szervezők jelezték, a legköltségesebb és egyben legnagyobb népszerűségnek örvendő programok az idén elmaradhatnak. A VIII.

A következő hétvégén, június 16–18. között a Tiszavirág Fesztivál várja a kikapcsolódni vágyó zentaiakat és mindazokat, akik egy kellemes hétvégét szeretnének eltölteni a Tisza-parti városban. Pénteken este a bor- és kézműves utca megnyitásával kezdődik a nyárelejei rendezvénysorozat. Aznap este a Zenta város Fúvószenekarának, a Szerbiai Rádió és Televízió fúvós kvintettjének a vízen megrendezésre kerülő koncertjén, valamint a Texas Flood zenekar fellépésén vehetnek részt a fesztiválozók. Szombat délelőtt horgászversenyt, s nemzetközi kajakversenyt rendeznek, este pedig elsőként Pejin Lea lép fel a közönség előtt, majd pedig az Uprtize! reggae és ska zenekar melegíti be a közönséget a Ladánybene 27 magyarországi reggae formáció és a Sin Seekas, zentai együttes fellépése előtt. Természetesen nem marad el a hagyományos hajós, fáklyás felvonulás sem. A fesztivál utolsó napján Inke & Тrailer zenekar koncertezik.

Június 23–25. között a Zyntharew Motorkerékpáros Klub által, a zentai Vásártéren megrendezésre kerülő motorostalálkozón bulizhatják ki magukat a motorkerékpárok szerelmesei. Péntek este a Flood in the Desert, a Moonshine Aligators és Jumprock együttesek koncerteznek. Másnap, szombaton rendezik meg a motorostalálkozó résztvevőinek a felvonulását, illetve a különböző motoros vetélkedőket. Ezen az estén pedig az Allow, az Osvajači és az Alogia zenekarok lépnek fel.