A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének szervezésében Zentán kezdetét vette az a képzés, amelynek köszönhetően a jövőben tovább bővül a falugazdász hálózat, s az eddigi négy helyett tizenegyen tevékenykednek majd falugazdászként – írta a hét elején a Magyar Szó napilap. A cikkből az is kiderült, hogy az ünnepélyes megnyitón Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára után a jelenlegi és a leendő falugazdászokat Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke üdvözölte.

És akkor jöjjön egy idézet a cikkből: „Ebben a feladatcsoportban a tudásnak nagyon fontos szerepe van” – jegyezte meg Pásztor István, s hozzátette, hogy mivel az elmúlt években eltávolodtak a kertészeti egyetem zentai kihelyezett tagozatától, ezt a történetet újragondolták, aminek eredményeként a zentai képzőközpont a tudástranszfer egyik fontos bástyájává válik”.

Hogy miért távolodtak el, és az, hogy miért, ki miatt gondolták újra a VMSZ-ben a történetet, az nem derül ki a cikkből, de a lényeg, hogy a VMSZ ismét jelen lesz a kertészeti egyetemen. Mindenki megnyugodhat, mert ez az eset is bizonyítja, hogy a VMSZ képes a megújulásra, az újratervezésre, újragondolásra, vagyis, ha valamit elront, akkor nem köti az ebet a karóhoz, hanem felülvizsgálja a döntését. És a kertészeti egyetem munkatársai is boldogok lehetnek, hiszen visszakerültek a kedvencek közé.

Vendégszerzőnk: Surányi Zsolt