Szombaton rendezik meg a Nagy-Szín-Pad! negyedik szériájának döntőjét: mint arról már korábban beszámoltunk, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutatójának fináléjába a Mörk és a Jónás Vera Experiment mellett a zentai születésű, óbecsei származású Csorba Lóránt együttese, a Lóci Játszik jutott be.

Nagy-Szín-Pad! – Döntős a Lóci Játszik!

A Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment jutott be a Nagy-Szín-Pad! negyedik szériájának döntőjébe – jelentették be szerdán reggel a Petőfi Rádió Talpra magyar című adásában. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutatóján idén nyolc előadó indult, a finálé május 27-én lesz, a részvevők meghívást kapnak például a Sziget és a Telekom VOLT nagyszínpadaira.

Az esti fináléban az Akvárium Klub nagytermében mindhárom előadó 20-20 perces blokkot ad elő. A győztest a közönség választja: a szavazás szerda óta zajlik, és egészen a döntő végéig tart. A voksok összesítése után jelentik be, melyik zenekar nyerte a Nagy-Szín-Pad! idei versenyét. Szavazni sms-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com-on lehet.
Az idei mezőnybe a három döntőbe jutott produkció mellett Petruskát, a Qualitonst, a Dope Calypsót, a Konyhát és Senát válogatta be a mintegy száztagú szakmai szavazói kör. A résztvevők  produkciókat egyórás koncerteken május 19-től 22-ig párosával mutatták be négy estén át az Akvárium Klubban. A nézők szavazatait összesítették egy 23 tagú zsűri pontszámaival, így számították ki a három legjobb produkciót.
Az elődöntő valamennyi résztvevője meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire, valamint a debreceni Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba. A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói választják ki azt a produkciót, amely a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jóvoltából Magyarországot képviselheti a 2018-as groningeni Eurosonic Festivalon. A kiválasztott előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten fontos eseményén, és a siófoki Plázs nyitókoncertjén.
A Nagy-Szín-Pad! 2017-es győztese a felsorolt fesztiválok nagyszínpadain koncertezhet, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj nagyszabású showműsorába, valamint a Budapest Parkba.
A döntőt a Petőfi TV élőben közvetíti, a www.petofilive.hu-n megtekinthető lesz valamennyi koncert, és a Petőfi Rádió is figyelemmel kíséri az eseményeket.

Szavazni a következő módokon lehet:
  • SMS-ben a 06 (20/30/70) 4422-999-es alapdíjas telefonszámon a zenekar kódjával. Egy szavazási etapban egy telefonszámról maximum 5 SMS szavazatot fogadunk el
  • Instagramon a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel-videókkal. Egy szavazási etapban egy Instagram profilról maximum 5 szavazatot fogadunk el. Szavazni csak publikus profilról lehet. Az így feltöltött képeket itt tudod megnézni!
  • a nagyszinpad.com-on, a zenekarok oldalain

A döntősök kódjai:

Jónás Vera Experiment: vera
Lóci Játszik: locijatszik
Mörk: mork

A Lóci játszik az év felfedezettje!

Óriási elismerésben részesült a Lóci játszik együttes, amely a szerda este megrendezett Fonogram-díjátadón az Év felfedezettje díjat vehette át! Az együttes frontembere a vajdasági származású, zentai születésű Csorba Lóránt (a Magyar Szó korábbi főszerkesztőjének, Csorba Zoltánnak a fia), aki a díjátadóra életében először bekötötte a csokornyakkendőjét, ami meg is hozta a szerencsét az együttesnek.