Györe László hihetetlen fordulatokkal tarkított, 164 perces mérkőzést veszített el a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában a német Oscar Otte, a világranglista 218. helyezettje ellen. A selejtező 28. kiemeltje 7:5, 2:6, 7:6 (7-2) arányban veszített és kiesett.

Györe László a második játszma elejéig hihetetlen számú break-lehetőséget hagyott ki: a zentai teniszezőnek 16 alkalma volt, hogy elnyerje a német Otte adogatójátékát, ez azonban csak egyszer sikerült neki, s mivel a német játékos 6:5-ös vezetésénél Györe elveszítette a szerváját, így a szerbiai teniszező 7:5 arányban alulmaradt az első játszmában. A másodikban aztán minden sínre került, legalábbis ami Györét illeti, aki magabiztosan, 6:2-re nyerte meg ezt a szettet.

A harmadik játszma elején Györe gyorsan kétszer is breakelt, s úgy tűnt, hamar vége lesz a találkozónak, azonban a zentai játékos 4:1-nél elveszítette a saját adogatójátékát, így Otte élt a lehetőséggel, és 4:3-ra felzárkózott, majd egy újabb breakkel egyenlített (4:4) és a vezetést is átvette (5:4). Györe a tizedik játékban mérkőzéslabdát hárított, majd egyenlített. Ekkor következett az újabb fordulat, ugyanis Györe nyerte el Otte adogatójátékát, azonban az izgalmaknak még korántsem volt vége, mivel a következő játékban Otte 40:0-ra vezetett. Györe hárította a három break-labdát, a negyediket azonban már nem tudta, így következett a rövidítés, amelyben a német játékos gyorsan elhúzott 3:1-re, majd 5:2-re és Györe innen már nem tudott fordítani.

A két óra és negyvennégy percig tartó találkozón Otte a 19 break-lehetőségből 6-ot, Györe a 23 break-labdából 7-et értékesített. A német játékos a találkozón 128 pontot nyert meg, a zentai teniszező pedig 124-et.