„Sziasztok!

Arra kérünk benneteket, hogy írjátok össze azokat a weboldalakat, melyek szükségesek tanulmányaitokhoz. Ezekből egy white list készül, és a jövőben csak ezeket az oldalakat tudjuk majd elérni az EU kolesz hálózatáról így megéri minnél terjedelmesebb listát írnunk. A határidő péntek délelőtt. A kollégium vezetősége így akarja megoldani az internet problémát. Ez csak iránymutató lesz számukra, nem végleges megoldás. Más lehetőségekről a jövőben tárgyalhatunk velük.”

A bejegyzést, amely hemzseg a helyesírási és nyelvhelyességi hibáktól a Hallgatói Képviselet Európa Kollégium FB-csoport tette közzé nyilvános bejegyzésben.

Ja, ja, igen, ez az a kollégium, amelyik Újvidéken van, nem Észak-Koreáról beszélünk, hanem Vajdaságról, a székvárosról, a Magyar Nemzeti Tanács társalapított intézetéről.

A Szabad Magyar Szó ezúton is együttérez a kollégium diákjaival, akiknek péntek délelőttig az összes, általuk tanuláshoz, szórakozáshoz, tájékoztatáshoz használt honlapot össze kell írniuk és hozzászólás formájában el kell küldeniük a Hallgatói Képviselet Európa Kollégium FB-csoportot működtető adminisztrátornak.

Reméljük sikerül nekik, mert tényleg csak ennyi kell, hogy a súlyos beteg internet felépüljön és újra teljes sávszélességgel működjön.

A szerkesztőségünk tiszta szívből bízik abban, hogy a szabadmagyarszo.com is felkerül a white listre, és a fiatalok a mi honlapunkon olvasható információkkal is bővíthetik tudásukat, látókörüket.