Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a tartományi parlament elnöke szerdán a Pannon Televízió Közügyek című műsorában közölte, bízik abban, hogy Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és Recep Tayyip Erdoğan (a képen), a török elnök is a zentai csata 320. évfordulójára rendezett ünnepség fővédnöke lesz.

Pásztor István a múlt héten találkozott Aleksandar Vučićtyal, Szerbia miniszterelnökével, s a kormányfő elfogadta Pásztor javaslatát, hogy legyen a zentai csata 320. évfordulójának egyik védnöke. A kormány anyagi segítséget nyújt a város főterének felújításához, ezzel is megfelelő környezetet biztosítva a jeles évfordulóról való megemlékezésnek.

Vučić lesz a zentai csata megünneplésének egyik védnöke

A palicsi fürdőkomplexum kiépítésére vonatkozó tender kiírásáról valamint óbecsei, inđijai és zentai beruházásokról egyeztetett Pásztor István a VMSZ elnöke és Aleksandar Vučić kormányfő – közölte a Tanjug hírügynökség. A két politikus pénteken találkozott, ez alkalommal a kormányfő elfogadta Pásztor javaslatát, hogy legyen a zentai csata 320. évfordulójának egyik védnöke.