Május 30-án vagy 31-én Aleksandar Vučić átveszi Tomislav Nikolićtól a köztársasági elnöki tisztséget, utána pedig 12 vagy 13 nappal később elárulja, ki lesz az új miniszterelnök. A jelenlegi miniszterelnök közölte, hogy ellentétben Nikolićtyal, ő nem mond le a pártelnöki tisztségéről.

Öt évvel ezelőtt, amikor kinevezték köztársasági elnöknek, Tomislav Nikolić a Szerb Haladó Párt elnöki posztját átengedte Aleksandar Vučićnak, azzal az indoklással, hogy: „Ezt muszáj így csinálni. Nagy lett a gyerek, már önálló” – mondta akkor Nikolić, azonban Vučić nem fog hasonló módon cselekedni.

„Figyelek arra, hogy kövessem az amerikai elnöktől Boris Tadićig és utána is tartó hagyományt, s mivel eddig nekik szurkoltak, és gondolom, a jövőben is ezt fogják tenni. Már mondtam maguknak, mikor fogok lemondani, és azt is, hogy milyen módon, és ezt akkor teszem majd meg, amikor nekem megfelel, nem akkor, amikor az N1 Televízió kéri” – nyilatkozta Vučić.

A Danas újságírója, Zoran Panović szerint egyértelmű, hogy Vučić nem mond le az SZHP elnöki posztjáról.

„Vučić, mint egy pragmatikus politikus és machiavellista, nem adja át a pártelnöki posztot. Egy pillanatban ő három az egyben lesz: köztársasági elnök, pártelnök és valamilyen formában miniszterelnök is, mivel az általa kinevezett kormányfő az ő meghosszabbított jobbkeze lesz” – mondta Panović.