Oktatás, tájékoztatás és a kisebbségi akcióterv megvalósítása volt a központi témája a szerb kormány illetékesei, valamint a nemzeti tanácsok képviselői közötti beszélgetésen ma Belgrádban – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

A Szerbiában működő nemzeti kisebbségek képviselői Ana Brnabićtyal, az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszterrel tárgyaltak. A találkozón nyitottság volt tapasztalható és lehetőség volt a kérdések és problémák megoldására is. A jövőben közvetlenül a miniszterekkel tudják az MNT, illetve a többi nemzeti kisebbség legidőszerűbb problémáit megtárgyalni.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Láthatóvá vált, hogy hogyan próbálják a nemzeti tanácsok és az illetékes minisztériumok a közös hangot és a közös érdeket szem előtt tartani. A korábbi években, hónapokban ez a hangulat nem igazán érződött és én úgy gondolom, hogy ez egy nagy lehetőséget ad a Magyar Nemzeti Tanácsnak is, amely most a nemzeti tanácsok koordinációját végzi, hogy egy könnyebb és egy eredményesebb munkát tudjunk a jövőben megvalósítani.”