Louisiana államban, Gibsland városának közelében ért véget Bonnie és Clyde bűnözői pályafutása 1934. május 23-án. Több, mint kétéves tevékenysége alatt a páros több bankot, boltot, benzinkutat rabolt ki, számlájukon szerepelt kocsilopás, emberrablás és legalább tizenhárom gyilkosság.

Bonnie Parker és Clyde Barrow mindketten szegény texasi családból származtak. Bonnie tizenhat évesen férjhez ment, de házassága nem tartott sokáig, férje börtönbe került és bár nem váltak el, sosem találkoztak többé. Clyde kocsilopással kezdte „karrierjét”, ami rablásokkal, lopásokkal egészült ki, és 1930-ra már börtönbe is került. Ott követte el első gyilkosságát: egy olyan rabot ölt meg, aki folyamatosan bántalmazta. A gyilkosság ellenére két évvel később kiszabadult. A fiatalok ekkor már ismerték egymást, 1930 januárjában találkoztak, baráti körben ismerkedtek meg.

Mikor Clyde 1932-ben kiszabadult nem sokat gondolkodott, hogy milyen szakmát válasszon, folytatta, amit elkezdett – csak éppen Bonnie-val kiegészülve. Loptak, raboltak, gyilkoltak. Bár kettesben emlegetik őket, nem kizárólag ketten garázdálkodtak, voltak bűntársaik is: Clyde bátyja, annak felesége és egy barátjuk is besegített. Később börtönből kiszabadított elítéltek csatlakoztak hozzájuk. Ők vagy újra börtönben végezték, vagy lelőtték őket a rendőrök.

Ahogy az ismertségük egyre nagyobb lett, úgy egyre nehezebben boldogultak. A rendőrség mindenhol a nyomukban volt és a börtön elleni támadás után fokozott erővel nyomozott utánuk egy külön csapat, Frank Hamer Texas Ranger vezetésével. Bonnie és Clyde viszonylag kiismerhető módon közlekedett, ugyanazon helyekre tértek vissza és ugyanazokkal tartották a kapcsolatot. Így a nyomozók fel tudtak állítani egy csapdát. Az egyik bandatagjuk apja volt a beépített ember, a megszokott útvonal mellett várta a párt, azok mit sem sejtve meg is álltak. Hamer ranger csapata azonnal rájuk támadt és teljesen szétlőtte az autót. Bonnie és Clyde holttestét Dallasba vitték, közszemlére helyezték, majd külön temették el.

A páros gyakran szerepelt az újságokban, szerették is magukat fotózni. Népszerűségük oka abban rejlett, hogy az 1930-as évek Amerikájában a bankok működése nem éppen a hétköznapi emberek érdekeit szolgálták, így ha valaki bankokat rabolt, azzal el lehetett nyerni az olvasók szimpátiáját. Viszont ahogy egyre jobban belemerültek a gyilkosságokba, rablásokba, a közhangulat ellenük fordult.

Bonnie és Clyde szitává lőtt gépkocsija (Fotó: primvalleyresorts.com)

Bonnie és Clyde szitává lőtt gépkocsija (Fotó: primvalleyresorts.com)

Clyde nemcsak Bonnie-hoz volt hűséges, márkahű autótolvaj is volt, kizárólag Fordokat kötött el. Még dicsérő levelet is írt a gyárnak, köszönetképpen a jó autókért. Az utolsó, szitává lőtt Fordot kiállították a nevadai Whiskey Pete’s kaszinó előterében, ott lehet megnézni.