A Nem maradunk csendben! csoport szervezett vasárnap délután újabb tüntetést Budapesten a Műegyetem rakparton. Az összegyűltek 18 órakor átvonultak a Kossuth térre, ahol két rövid koncertet tartottak, majd beszédekkel folytatódott a program.

 

A lopás, akkor is lopás, ha törvénybe foglalják, és az a legnagyobb bűn, hogy ellopták a fiatalok jövőjét – mondta a tüntetésen Vágó Gábor, az LMP volt képviselője.

Dinók Henriett, a Romaversitast képviselője a CEU szerepét méltatta a romák felzárkóztatásában. Utána Lukácsi Katalin következett, aki áprilisban lépett ki a KDNP-ből, és a helyszíni tudósítások szerint nagy tapsot is kapott. Lukácsi arról beszélt, hogy ma már a kormány Ferenc pápával és a katolikus egyházzal is szembefordulva inkább a gyűlöletpropagandát helyezi előtérbe – írta az Index.hu.

Lengyel Máté, a Cambridge-i Egyetem és a CEU oktatója az ellenvélemény elfogadásának fontosságáról beszélt: „Bízok a másikban – ez másként nem megy” – mondta, szembeállítva a tudományban megszokott párbeszédeket a mutyik és a hatalmi arrogancia szellemiségével. Megköszönte a kutatók és egyetemek szolidaritását, akik nyilvánosan támogatták a CEU-t, és mindenki másnak, „aki kiállt azért, hogy ez az ország egy jobb hely legyen”.

Egy CEU-hallgató, László Luca álláshirdetésben keresett új kormányt, amely többek között nem ellenségként tekint a civilekre, amely nem földesúrként tekint a népére, és amely nem félemlíti meg az újságírókat.

 

Élőben itt követhetik nyomon olvasóink a tüntetés eseményeit:

Nyitóképünkön: Huszti István felvétele (Index)