Vasárnap tartja alakuló közgyűlését a Saša Janković által alapítandó új mozgalom – írja a Danas, belső forrásokra hivatkozva. Amennyiben erre mégsem kerül sor a hét végén, akkor sem kell rá sokat várni, a bejegyzés igen gyorsan megtörténik. Janković legközelebbi munkatársai nem erősítették meg ezt az értesülést.

A mozgalomban minden bizonnyal fontos szerepet vállalnak azok, akik Janković mellett kampányoltak az elnökválasztáson, ők pedig: Dušan Teodorović akadémikus, Srbijanka Turajlić, nyugalmazott egyetemi tanár, Marinika Tepić, aki a ligából az Új Pártba igazolt, Zoran Živković az Új Párt elnöke és mások.

Az új mozgalom nevét egyelőre titok övezi. Janković nemrégiben Twitter profilján szólította fel követőit az ötletezésre. Mint írta, egy olyan politikai mozgalomnak keresnek nevet, amely az igazságos társadalomért és a joguralomért küzd és amely visszaadja az embereknek a méltóságot és a mosolyt az arcokra. A javaslatok között ezek voltak: Szerbia Szabad Polgárainak Mozgalma, Ébredés, Szerbia Polgárainak Mozgalma, Normális Szerbiáért Mozgalom és hasonlók.