Györe Lászlónak (137. a világranglistán) nem okozott gondot a német Yannick Maden legyőzése a németországi Heilbronnban zajló, 64 ezer euró összdíjazású challenger tenisztorna első fordulójában. A zentai teniszező 100 perc után 7:6 (8:6), 6:1-re nyert a világranglista 220. helyén álló stuttgarti születésű, 27 éves játékos ellen.

Az első játszmában Györe és Maden is kétszer-kétszer veszítette el adogatójátékát, s a szett végül a rövidítésben dőlt el, amelyet Györe nagy csatában, 8-6-ra nyert meg. A második játszma a zentai teniszező 4:0-s vezetésével kezdődött, s Györe az első mérkőzéslabdát kihasználva, 6:1-re nyerte meg a játszmát és jutott be a második fordulóba, ahol az argentin Pella (111.) és a német Stebe (321.) mérkőzésének a győztese lesz az ellenfele.

A Yannick Maden elleni mérkőzésen a zentai játékos az első szervái után a pontok 64 százalékát, a második adogatásai után pedig a 61 százalékát nyerte meg, míg Maden esetében ugyanez 67, illetve 36 százalék volt. Györe a hat break lehetőségből négyet hárított, míg Maden ötször veszítette el adogatójátékát (hét break-labából csak kettőt hárított).