Dalibor Karanović palánkai rendőr esete a szerbiai állapotok tükre, Nebojša Stefanović belügyminiszter fellépése pedig törvénytelen és példátlan, mondta el az N1 tévének Balša Božović a Demokrata Párt parlamenti képviselője.

Mint arról mi is beszámoltunk, Karanovićot azt követően függesztették fel, hogy bekísérte a Zoran Đinđić meggyilkolása miatt jogerősen elítélt Zvezdan Jovanović fiát, miután az a börtönből levelet írt a belügyminiszternek. A rendőr azóta folyamatosan fenyegetéseket kap, erről itt írtunk:

Fenyegetik a Đinđić gyilkosának fiát bekísérő rendőrt

Védelmet kért Dalibor Karanović bácspalánkai rendőr részére a rendőrségi szakszervezet. Ő volt az, akit felfüggesztettek, miután bekísérte a Zoran Đinđić meggyilkolásáért jogerősen elítélt Zvezdan Jovanović fiát, majd felfüggesztették, mert állítólag példátlanul viselkedett vele. A szakszervezet szerint Karanović felfüggesztése óta a közösségi oldalakon és telefonon is folyamatosan fenyegetéseket kap, ismeretlen számokról.

A politikus szerint hihetetlen és botrányos, hogy a miniszter Zvezdan Jovanović parancsai alapján jár el egy olyan országban, ahol a kormányfőt meggyilkolták. Ez már kilép a politika hatásköréből, itt már arról van szó, hogy megengedjük-e, hogy egy becsületes embert, aki szerb egyenruhát visel, mellén szerb címerrel, két egyetemet fejezett be, karrierjén pedig semmi folt se esett meghurcoljanak, fizetése felét levonják őt magát pedig tönkretegyék azért, mert ezt követelte egy börtönben ülő bűnöző – teszi fel a kérdést Božović.

Kiemelte, nem lehetnek olyan minisztereink, akik a zimonyi klánnak felelnek és nem a polgároknak.