Két héttel Tomislav Nikolić államfő mandátumának letelte előtt még mindig nem hozta nyilvánosságra a minden szálat kezében tartó Aleksandar Vučić, hogy kit javasol megüresedő kormányfői helyére.

Úgyhogy ez egy újabb politikai cirkusz, ahol folyamatosak a találgatások, és noha ezekben a szóbeszédekben a szocialista elnök, Ivica Dačić nem szerepel a favoritok között, a fogadóirodákban meggyőzően az első helyen áll.

A bukmékerek szerint Dačić nem csak azért esélyes, mert politikai stabilitást biztosítana, hanem azért is, mert pártját alárendelte Vučić elnökválasztási kampányának, saját tagságának reakciói ellenére is.

Ha ő kerül a kormányfői székbe, a szorzó 1,7-es, vagyis 100 dinárral a játékosok 170 dinárt vághatnak zsebre. A második helyen Dušan Vujović pénzügyminiszter áll, az ő szorzója 3,5, Nikola Selaković esetében 4,2-es, Ana Brnabić megválasztása esetén pedig 4,3-szoros a nyereség. Egyébként a jelenlegi államfőre is lehet fogadni, habár a fogadóirodák kis esélyt adnak neki, de ha mégis Tomislav Nikolić lenne a kormányfő, abban az esetben a befizetett pénz százszorosát kapná a játékos.