Zvezdan Jovanović a belügyminiszternél tett panaszt fia bekísérése miatt

Védelmet kért Dalibor Karanović bácspalánkai rendőr részére a rendőrségi szakszervezet. Ő volt az, akit felfüggesztettek, miután bekísérte a Zoran Đinđić meggyilkolásáért jogerősen elítélt Zvezdan Jovanović fiát, majd felfüggesztették, mert állítólag példátlanul viselkedett vele.

A szakszervezet szerint Karanović felfüggesztése óta a közösségi oldalakon és telefonon is folyamatosan fenyegetéseket kap, ismeretlen számokról. Ezt jelentette a rendőrségnek és azü ügyészségnek is, három héttel ezelőtt, ennek ellenére nem tettek semmit a biztonsága érdekében.

Veljko Mijailović a Szerbiai Rendőrszakszervezet elnöke szerint úgy látszik, ez az eset a belügy és az ügyészség számára nem létezik. Úgy látja, ez üzenet a szerb rendőrség tagjainak, hogy legyenek némák, ne tartóztassák le a kábítószer-kereskedőket, ellenkező esetben célponttá válnak, felfüggesztik vagy utcára teszik őket. Mint mondja, a legrosszabb az, hogy nem elég, hogy többet ér egy drogdíler szava, mint egy rendőré, hanem, hogy még csak vizsgálat se folyik a rendőrt ért fenyegetések ügyében.

Dalibor Karanović saját bevallása szerint a törvények értelmében járt el, amikor N.J.-t bekísérte, mivel nem volt nála személyi igazolvány. Állítása szerint azért függesztették fel, mert Nebojša Stefanović belügyminiszternek levelet írt a börtönben ülő Zvezdan Jovanović, a bekísért személy édesapja.