Szeptember elsejétől újra egyenruhában járnak majd iskolába legalább száz szerbiai tanintézmény tanulói, írja szerdán a Večernje novosti azokra az adatokra hivatkozva, amelyeket az oktatási minisztériumtól szereztek és amelyeket az iskolák és a szülök által adott válaszokra alapoznak.

Sok iskola nem reagált a minisztérium felvetésére, írják, és voltak olyanok is, akik elvetették azt. Azok az iskolák, amelyek az egyenruhák újbóli bevezetése mellett döntöttek, most az ehhez szükséges pénz előteremtésén dolgoznak, valamint a ruhák tervezésén.

A minisztériumban azt mondják, azok az iskolák vezetik be az egyenruhákat, ahol a szülők legalább fele támogatta azt. Az egyenruha nem kell, hogy köpeny legyen, lehet egy közönséges póló is, a csapatszellem fejlesztése fontosabb mint maga a ruha formája, mondják az oktatásfelelősök.

Azt ajánlják a szóban forgó iskoláknak, hogy lépjenek kapcsolatba olyan textilipari szakközépiskolákkal, ahol duális képzés folyik, így diákok varrhatnák meg társaik ruháit.

(A fotó illusztráció)