Még mindig hiányzik egy aranyérem a szabadkai Davor Štefanek gyűjteményéből, miután a szabadkai Spartacus versenyzője az Újvidéken zajló Európa-bajnokságon a 66 kilogrammosok döntőjében technikai tussal (12:1) kikapott az orosz Artem Szurkovtól.

Štefanek 2014-ben megnyerte a taskenti világbajnokságot, tavaly pedig Rióban az olimpián nem talált legyőzőre, s az újvidéki Európa-bajnokság ideális alkalomnak tűnt, hogy megszerezze első Eb-aranyérmét. 2004-ben és 2016-ban is ezüstérmes volt, 2008-ban és 2012-ben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel, s a négy Eb-érme után Újvidéken sikerült megszereznie az ötödiket.

Davor Štefanek Szerbia második érmét szerezte a kontinensbajnokságon:  nem sokkal előtte a zentai Frísz Krisztián a bolgárok Európa- és világbajnok versenyzőjének, Ivo Angelovnak a legyőzésével nyerte meg az Európa-bajnokságot.

Frísz Krisztián Európa-bajnok!

A zentai Frísz Krisztián aranyérmes lett az Újvidéken zajló birkózó Európa-bajnokságon: a 33 éves versenyző a döntőben 3:1 arányban legyőzte a bolgár Ivo Szerafimov Angelovot, aki 2013-ban 60 kilogrammban világbajnoki és Európa-bajnoki címet gyűjtött be.

Nemes Viktor: Ha most nem leszek Európa-bajnok…

Már csak tizenkét nap maradt hátra a 2017-es felnőtt birkózó Európa-bajnokság kezdetéig, amelyet Újvidéken rendeznek majd meg május 2. és 7. között. A szerbiai versenyzők közül az aranyérem megszerzésére a zentai Nemes Viktor számít az egyik főesélyesnek, aki az előző kontinensbajnokságon ezüstérmes volt, a riói olimpián pedig hetedik lett.