A Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a montenegrói Budućnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében szombaton, így vasárnap finálét játszhat.

 

A győriek korábban négy alkalommal (2007-ben, 2008-ban, 2010-ben és 2011-ben) az elődöntőben búcsúztak, háromszor (2009-ben, 2012-ben és 2016-ban) ezüst-, kétszer pedig (2013-ban és 2014-ben) aranyérmet nyertek, vagyis a vasárnapi lesz a klub történetének hatodik BL-döntője.
A Budućnost a tizenharmadik elődöntőjét játszotta, és tizedszer nem jutott tovább.

A győrieknél játszó Eduarda Amorim Taleska a labdával a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott Budućnost Podgorica-Győri Audi ETO mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában. Balra Dragana Cvijić, jobbra Đurđina Jauković, a podgorica két játékosa igyekszik őt feltartóztatni. (Szigetváry Zsolt felvételei / MTI)

„Sziasztok! Szerintem készen vagyunk, de nagyon kell a szurkolásotok. Hajrá, ETO!” – így szólt magyarul a győri drukkerekhez a hangosbeszélőn keresztül Ambros Martín vezetőedző, nem sokkal a kezdés előtt.
Az előző idény BL-ezüstérmesének játéka eleinte valóban azt igazolta, hogy alaposan felkészült az elődöntőre, hiszen remekül védekezett és gyorsan előnybe került (4-1). A szurkolók is remekül teljesítettek, bár némi meglepetésre nem volt telt ház a Papp László Budapest Sportarénában.
A folytatásban a Budućnost is szigorított a védőmunkáján, ennek egyik következményeként a tizennegyedik percben Yvette Broch vérző orral hagyta el a pályát, csapata pedig hét percen keresztül nem tudott betalálni. Broch nem sokkal később visszatért és góllal büntette a szabálytalanságot (7-4), de Katarina Bulatović és a román Cristina Neagu vezérletével tartotta magát az ellenfél. Érdekesség, hogy az első félidőben csak ők ketten szereztek gólt a montenegróiaknál.

Így ünnepelt Kari Aalvik Grimsbö, a győriek kapusa

Görbicz Anita eredményességének, és csapata hatékony játékának köszönhetően hamarosan ötgólos különbség alakult ki, és bár a hajrában a román játékvezetői páros ítéleteivel is meg kellett küzdeniük a győrieknek, három találatot megőriztek az előnyükből (12-9).
A második félidőt is kiválóan kezdte a magyar együttes (15-9), a Budućnost kilenc perc elteltével – hétméteresből – talált be először. A bírói felfogás a szünet után sem változott, Tomori Zsuzsannát a harmadik kétperces kiállítása miatt elveszítette csapata, amely egyébként kimondottan eredményes volt emberhátrányban.
A játék képe és menete nem változott, a győrieket ezúttal senki és semmi nem tudta kizökkenteni, lendületük egészen a lefújásig tartott, így a tavalyihoz hasonlóan az idén is legyőzték az elődöntőben a Budućnostot (26-20).
A montenegrói együttes legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt hét góllal.