Németh Zsanett (nyitóképünkön) ezüstérmet nyert a nők 75 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti döntőben kikapott a török Yasemin Adarttól. Az UTE kétszeres U23-as Eb-győztes versenyzője – aki a nyolc között német, az elődöntőben pedig moldovai ellenfelet győzött le – a fináléban technikai tussal maradt alul.

A huszonhárom éves sportoló karrierje első érmét szerezte a felnőttek között, egyúttal az újvidéki Eb második magyar dobogós helyét érte el. Kedden, a nyitónapon a szabadfogású Veréb István harmadik lett a 86 kilogrammos súlycsoportban.

 

Olvassa el az újvidéki Európa-bajnoksággal foglalkozó korábbi cikkeinket is:

Remek magyar siker az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon

Veréb István (nyitóképünkön) bronzérmet nyert a szabadfogásúak 86 kilogrammos versenyében az újvidéki birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján. A szombathelyi sportoló a helyosztón 2-2-es döntetlent ért el a grúz Dato Marszagisvili ellen, de mivel nagyobb értékű akciót mutatott be ellenfelénél, így ő nyert. Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyenlő erők küzdelmét hozza a bronzcsata, egyik fél sem tudott komoly akciót kezdeményezni.

Nem folytatódtak a magyar sikerek az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Lukács Norbert, a 97 kilogrammban érdekelt Szmik Attila és a nők 60 kilós súlycsoportjában szereplő Sleisz Gabriella (képünkön pirosban) is kiesett az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A három magyar közül Sleisz és Lukács a negyeddöntőben, Szmik pedig a selejtezőben kapott ki korábban, és közülük csak előbbinek volt lehetősége a javításra, miután legyőzője, a lett Anastasia Grigorieva bejutott a döntőbe.