Férjének törvénytelen fia gyilkolta meg csütörtökön este Doroszlón a mozgássérült Stampfer Erzsébetet és sebesítette meg annak 43 éves lányát, Rózsit – írja a Blic. Mint arról a Szabad Magyar Szó is beszámolt, az incidens során gyilkosság áldozata lett Holló Róbert doroszlói vállalkozó is, aki a szomszédok segítségére sietett

Doroszló: Meggyilkolták Holló Róbert vállalkozót

Meggyilkolták csütörtökön este Holló Róbert doroszlói vállalkozót. A Blic Online tudósítása szerint a Holló-farm sertéstenyésztő farm és a Nucleus biodízel üzem tulajdonosát akkor ölték meg, amikor a szomszédjainak a segítségére sietett, akiknél betörés történt. Holló Roland, Róbert fia a Blicnek arról számolt be, hogy a szomszédok tájékoztatták apját arról, hogy kiáltozás hallatszik egy másik, szomszédos házból, ahol egy mozgássérült nő él a lányával.

A rendőrség bemérte a gyanúsítottat, ő F. N., Erzsébet néhai férjének házasságon kívül született fia, aki a gyanú szerint vagyonjogi okból gyilkolt. Stampfer István a falu egyik tehetős polgára volt, akinek földje és malma volt. Házasságon kívül született fiát, F. N.-t elismerte sajátjaként, így halála után a férfi örökölt is, de a rendőrség értesülései szerint Erzsébet lánya az örökösödés során jobban járt, így ez lehetett a gyilkosság kiváltó oka.

A lap megszólaltatta Vesna Kokotovićot, Stampferék szomszédasszonyát, aki elmondta, F. N. korábban az olasz Arvedi grófnál dolgozott, aki több házat is felvásárolt a faluban és Kraljevska prepelica néven idegenforgalmi objektumot üzemeltetett. Pietro Arvedi d’ Emilei több alkalommal is fürjcsempészési botrányba keveredett, ami után 2005-ben székhelyét Romániába helyezte át.

F. N. amellett, hogy korábban a grófnál dolgozott, a helyi vadászegyesületnek is aktív tagja volt, ahol fegyelmezett vadásznak ismerték.

A rendőrség nagy erőkkel keresi F. N.-t.