Elkezdődött a hosszú hétvége, máris lehet készülődni a majálisozásra, ha ugyan nem gyújtottak már több helyen is a rostély alá. Több felé azonban esős, csapadékos, nedves, hűvöskés idő van, így hát talán még ülnek néhányan a számítógép előtt. Azoknak, akik így tesznek, készítettünk egy kis meglepetést. Tessék, csak tessék!

NDK-s turista a Hortobágyon – ez a címe Balogh P. László 1975-ben készült nagyszerű felvételének. A képből készült puzzle játékunk viszonylag könnyebb nehézségi fokozatú, de hát hétvége van, lazulás,  nem megyünk hát fejjel a falnak…

Ehelyett inkább „csak” jó szórakozást kívánunk olvasóinknak!

 

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja: rakja ki korábbi puzzle-jeinket is:

Egy kép New Yorkból

Egy nagyon kedves ismerősünk néhány nappal ezelőtt érkezett meg New Yorkba, kalandozásait a tengerentúli nagyvárosban a facebookos megosztásai, posztjai alapján tudjuk nyomon követni. Irigykedni persze nem kell, még ha csodálattal nézzük is ezeket a felvételeket. S közben ábrándozhatunk arról, hogy egyszer (talán hamarosan, talán csak a távolabbi jövőben…)

Györe fantasztikus sikerének nyomában

Györe Lászlót a világranglista harminchatodik helyén álló Fernando Verdasco sem tudta megállítani a Budapesten zajló 250-es ATP-tornán: a zentai teniszező a hetedik helyen kiemelt Viktor Troicki 7:5, 6:2-es legyőzése után pénteken a negyedik helyen kiemelt Verdascót is legyőzte.

Bréking! A szerdai Münchhausen elmarad!!!

Technikai okok miatt elmarad a szabadkai Népszínház magyar társulatának szerdára meghirdetett előadása, a Münchhausen a Sajtszigeten. Az előadást legközelebb májusban tekinthetik meg az érdeklődők. Addig is, hogy senki se legyen csalódott a rossz hír miatt, a produkció egyik jelenetéből készült újabb puzzle-ünkkel igyekszünk kárpótolni azokat, akik szerdán este színházba készültek.

Ki akar Metallica-koncertre menni?

Ma, épp ebben a pillanatban, amikor ez a cikkünk feltűnik a világhálón, vagyis március 24-én délelőtt tíz órakor megkezdődik a jegyek árusítása a 2018. április 5-i, budapesti Metallica-koncertre. A várhatóan eszeveszett érdeklődés miatt sokan már előre készültek a pénztárnyitásra, azonban még így sem mehet senki sem biztosra.

A színésznő születésnapja

Ma van Varga Henrietta színművésznő születésnapja. A Szabad Magyar Szó szerkesztősége az alábbi puzzle-lel köszönti őt ebből az alkalomból: Boldog születésnapot kívánunk! Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja! Rakja össze korábbi puzzle-jeinket is: Ha az ötórai teázás hagyományát talán nem is tudjuk egyik pillanatról a másikra meghonosítani Vajdaságban (mint azt korábbi írásunkban egyszer már előrejeleztük…), úgy gondoljuk, nem árthatunk senkinek azzal, ha igyekszünk.

Mi így köszöntjük a friss díjazottjainkat

Ma adta át Budapesten Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere a március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából szokásos művészeti elismeréseket. Vajdasági magyar művészeti életünkből Jászai Mari-díjat kapott G. Erdélyi Hermina, Munkácsy Mihály-díjat vehetett át Verebes György, József Attila díjban részesül Kollár Árpád és Lovas Ildikó. Mind a négyüknek szívből gratulálunk!