Saša Janković, aki a Szerbia félelem nélkül nevet viselő polgári csoportosulás elnökjelöltje volt az április 2-ai szerbiai elnökválasztáson kedden és szerdán több tárgyaláson vett részt Brüsszelben, ahol az Európai Parlament képviselőivel és tanácsadóival folytatott megbeszéléseket, akiket az elnökválasztás utáni szerbiai helyzet érdekelt, a tüntetések, valamint érdeklődtek Janković és mozgalmának politikai tervei iránt.

Janković közleménye szerint a szerbiai hatalom kezdi elveszíteni a becsapott emberek bizalmát, azáltal, hogy hamis stabilitásról, jólétről, jószomszédi viszonyokról beszél az általa uralt tájékoztatási eszközökben.

Janković kiemelte, hogy a szerbiai tüntetések az autentikus emberek akaratának a kifejezése, akik követelik az intézményeket, a törvények betartását, igazságosságot és emberi méltóságot, és ellenzik a diktatúrát.

Az elnökválasztási kampány során létrejött politikai szervezet egy valós alternatíva az autokrata rezsimmel szemben. Janković felhívta a beszélgetőpartnereinek a figyelmét arra is, hogy a szerbiai polgárok elveszítik az Európa Unió intézményeibe vetett hitüket, mivel az EU helyesli azt a szerbiai vezetést, amely folyamatosan semmisíti meg az értékeket, amelyeken Szerbia és Európa is alapul.

Janković a kétnapos brüsszeli tartózkodása során Ulrike Lunačekkel, az Európai Parlament alelnökével, Joe Weidenholzerrel, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének alelnökével, Hans van Baalennel, az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének elnökével, valamint az EP tagjaival: Tanja Fajonnal, Soraja Posttal, Igor Šoltesszel, Jozo Radošsal, Ivo Vajgllel, Ivan Jakovčićtyal és másokkal. A beszélgetőpartnerei Jankovićnak együttműködést és segítséget ajánlottak.