A kötöttpályás járművek gyártásával foglalkozó Smederevska Palanka-i Goša cég munkásai Aleksandar Vučić miniszterelnök látogatásáig, vagyis május 5-ig folytatják az általános sztrájkot. A sztrájkbizottság elnöke, Milan Vujčić közölte, hogy az új főigazgató, Milutin Šćepanović nem teljesítette a munkások azon követelését, hogy minden dolgozónak fizessenek ki 100 000 dinárt. Šćepanović azt nyilatkozta, „az, hogy ha ő valamit aláír, még nem jelenti, hogy azt meg is kell csinálnia”. Milan Vujčić közölte, a sztrájkbizottság tagjai szombaton Milutin Šćepanovićtyal, valamint Aleksandar Vulin és Goran Knežević igazgatókkal is tárgyaltak.

„Még április 18-án beszéltünk az új igazgatóval, és az egyik követelésünk az volt, hogy a munkásoknak a cég fizessen ki fejenként 100 ezer dinárt. Vártuk, hogy ez megtörténjen, és azt is, hogy folyamatosan oldjunk meg más dolgokat is, azonban a megbeszélt kifizetés elmaradt” – mondta Vujčić.

Sztrájkba léptek a Goša munkásai

A kötöttpályás járművek gyártásával foglalkozó Smederevska Palanka-i Goša cég munkásai általános sztrájkba léptek, mivel a munkaadó nem teljesíti kötelezettségeit irányukba. A cég, amely a szlovák ŽOS tulajdonában van, évek óta anyagi gondokkal küzd. Jelenleg 375 embert foglalkoztat, akiknek egyénenként mintegy 30 fizetéssel tartozik, s a munkásoknak három éve nem hitelesítették a betegkönyvüket.