Úgy néz ki, a zentai Györe László elkapta a fonalat: a világranglista 171. helyén álló teniszező a múlt héten a szlovák Martint Kližant (60.) győzte le a marrákesi ATP-torna első fordulójában, utána pedig egy végig színvonalas mérkőzésen szenvedett vereséget a spanyol Albert Ramos-Vinolastól (24.), aki ezen a héten a monte-carlói tornán döntőbe jutott. A budapesti ATP-torna selejtezőjének első fordulójában Györe szombaton egy több mint két és fél órás mérkőzésen 4:6, 6:4, 7:5-re nyert a szlovák színekben versenyző Gombos Norbert (107.) ellen, vasárnap pedig 153 percnyi küzdelem után az orosz Jevgenyij Donszkojt, a világranglista 98. helyezettjét győzte le 6:4, 6:7 (5-7), 6:2 arányban. Györe azzal, hogy a selejtezőtorna ötödik és harmadik kiemeltjét is búcsúztatta, jogot szerzett a 482 060 euró összdíjazású budapesti ATP-torna főtábláján való szereplésre. A torna első kiemeltje a francia Lucas Pouille (17.), a második pedig a horvát Ivo Karlović (21.).

Györe legyőzte a világranglista 60. helyezettjét

Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 27 éves Martin Kližan nem szeret Györe László ellen játszani: a szlovák teniszező 2015. júniusában a világranglista 36. helyezettjeként veszített a zentai játékostól, hétfőn pedig a marokkói Marrákesben Györe megismételte két évvel ezelőtt remek játékát, s 7:6 (7-3), 6:3-ra nyert Kližan ellen, aki a legfrissebb világranglistán a 60.

Györe alaposan megizzasztotta a világranglista 24. helyezettjét

Nem sikerült az újabb bravúr a zentai Györe Lászlónak (184. a világranglistán) a marrákesi ATP-tornán, miután a második fordulóban 6:7 (4-7), 6:1, 6:4 arányú vereséget szenvedett a torna második kiemeltje, a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen. Györe az első és a harmadik játszmában jól játszott, azonban a harmadik végén elveszítette a saját adogatójátékát, amit a spanyol ellenfele azonnal kihasznált.