Soros visszafelé is Soros. Véletlen? Kisvasutat Moszkváig, Üzenjük Moszkvának, hogy hiányzik, Ne vásárolj a CEU-ban, Bajszos népünk győzni fog.

Ez csak néhány azon szlogenek közül, amelyek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szombati felvonulásán voltak olvashatóak. A párt Oroszország mellett és mindenki más ellen hirdette meg békemenetét, amelyről sokáig azt sem lehetett biztosan tudni, hogy valóban megtartják, vagy csak internetes poénnak szánták. Megtartották, több ezren voltak jelen és sikeresen kiparodizálták a CÖF Békemenet elnevezésű rendezvényét.

Takarodjunk! Takarodjunk! Takarodjunk!

Demagógiát! Demagógiát! Demagógiát! Demagógiát!

Korrupciót! Korrupciót! Korrupciót! Korrupciót!

Nem kell kórház, több stadiont!

Menjek haza! Menjek haza! Menjek haza!

Takarodjunk! Takarodjunk! Takarodjunk!

Nem kell ország, nem kell egyetem!

Brüsszel takarodj! Brüsszel takarodj!

Ezek a jelszavak voltak hallhatóak a séta során, amely az Oktogonról indult, miközben a menet elején egy molinó volt, amelyen magyar és orosz nyelven írta: Nem leszünk gyarmat, miközben egy kék ponyvás teherautóról a Fidesz rendezvényeken hallható Listen to your heart és a Wind of change szóltak, de megkapta paródiáját Bayer Zsolt és Bencsik András is.

Kovács Gergő az MKKP elnöke ezt nyilatkozta a helyszínen: „Azért jöttünk most ide, hogy visszavegyük az utcát. Visszavegyük az utcát attól a pár 10 embertől, akik az elmúlt hetekben a belvárosban randalíroztak. Rendőröket erőszakoltak, felgyújtották a középületeinket, csak azért, hogy illegális bevándorlók milliárdjait telepítsék ide.”

A Blaha Lujza téren Paizs Miklós oroszbarát beszédet mondott, közben aktivisták lerakták egy új stadion alapfüvét.

A Kétfarkú Kutya Párt Békemenete a Deák téren ért véget, itt a konferanszié, Sebő Ferenc egy e-mailben hadat üzent Brüsszelnek, és ezzel a program hivatalos része lezárult: „Éljen a háború, éljen a békemenet!”

A jelenlévők szerint a paródiatüntetés olyannyira hatásos volt, hogy a tömegben akadtak olyanok is, akik elhitték, valóban egy kormánypárti tüntetésen vannak és lelkesen zsidóztak, sorosoztak. Ezzel a kutya párt jó eséllyel tönkretette a Békemenet elnevezésű kormányrendezvényt, hiszen a jövőben, ha meghirdetik, sokan nem fogják tudni, hogy az most igazi, vagy paródia, netán a paródia paródiája, esetleg a paródia igazsága…