A zentai SZHP-VMSZ vezetés először jóváhagyta a teremhasználatot dr. Morvai Krisztina EP-képviselőnek, majd utólag visszavonta azt – írja a DélHír portál.

Az európai parlamenti képviselő dr. Gaudi-Nagy Tamással, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetőjével háromnapos vajdasági körúton tartózkodnak, amelynek során a nyelvhasználati jogot és a részarányos foglalkoztatást vizsgálják.

A program szerint pénteken a zentai városházán tartottak volna lakossági fórumot, aminek először semmi akadálya nem volt, később azonban a városvezetés meggondolta magát.

Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke, a zentai rendezvény szervezőjeként a hírportálnak elmondta, a napokban aláírták a szerződést a városháza dísztermének bérletéről, megkapták a hivatalos végzést is, illetve kifizették a terembérlet költségeit, egy óráért 6500 dinárt. Ezek után csütörtökön kaptak értesítést ennek visszavonásáról, a politikus szerint azzal a magyarázattal, hogy Ceglédi Rudolf polgármester megtiltotta a rendezvény megtartását.

A végzés szerint, amit a szervezők kaptak, az áll, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai Krisztina munkája veszélyes, ezért nem kaphatnak helyet.

Rácz Szabó László elmondta, hogy ezek után az eseményt a Royal szállóba helyezték át, de néhány óra múlva politikai ráhatás következményeként a hotel igazgatója is jelezte, hogy visszalép attól, hogy a rendezvénynek helyet biztosítsanak. A program mégsem marad el, este hattól a Bali klubban tartják meg.