Ötvenedik alkalommal vette kezdetét péntek délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője (KMV) az óbecsei Városi Színház nagytermében. A jubileumi rendezvényen az idén több mint 600 diák áll színpadra. A rendezvényt Szilágyi Miklós, a KMV szervezőbizottságának az elnöke nyitotta meg, ezt követően a beszédművészeti vetélkedő résztvevői mutatkoztak be a Lőrincz Tímea színművész, Crnkovity Gabriella színművész és Hajvert Ákos előadóművész alkotta zsűrinek, majd a megzenésített versek előadóit értékeli Fehér Nóra előadóművész, Bakos Árpád énekes-zenész, zeneszerző és Csorba Lóránt énekes-zenész, zeneszerző.

A vetélkedő szünetében megnyílt a KMV képzőművészeti tárlata is, ma este 7 órakor pedig interaktív tárlatvezetéssel egybekötött fotókiállítás nyílik a színházban.

Szombaton az irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény (a zsűri: Hózsa Éva, Danyi Zoltán, Kollár Klemenc László), este 7 órakor mutatják be a KSZFV díjnyertes előadását, fél tízkor pedig a Kistehén, az Ivan and the Parazol, valamint a Lusta Bítek Live koncertezik a Club Rióban. Vasárnap 9.30-tól ünnepi műsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.

A szombati program:
9 órától – Irodalmi vetélkedő
12–14 óra – Ebédszünet
14 órától – Irodalmi vetélkedő – eredményhirdetés
18 óráról – Kerekasztal
19 órától – A KSZFV győztes színdarabjának bemutatása
22 órától – KMV koncert

A KMV teljes programja ide kattintva érhető el.

Borítókép: KMV – Facebook