A korábbi polgári jogvédő, Saša Janković az április 2-ai szerbiai elnökválasztáson 597.728 szavazatot kapott: Zentán 3156-an szavaztak rá, s ezzel a Tisza menti község is annak az öt községnek vagy településnek a tagjává vált, ahol nem Aleksandar Vučić, Szerbia jelenlegi miniszterelnöke győzött.

Ahogy az várható is volt, Saša Janković a választások után felkeresi azokat a városokat, amelyekben jól szerepelt, s természetesen Zentára is ellátogat. A korábbi ombudsman április 21-én, pénteken 11:30-kor a központi szökőkútnál találkozik az érdeklődőkkel, majd pedig a sajtónak nyilatkozik.

Hogyan jött össze a zentai pofon Vučićnak és a VMSZ-nek?

Aleksandar Vu čić, a hatalmi koalíció jelöltje a 174 szerbiai község és város közül ötben nem nyert az április 2-án lezajlott szerbiai elnökválasztás során. Vra čar, Savski venac, Stari Grad, Čajetina és Zenta – ezek tekinthetőek az ellenzék bástyáinak, ahol az emberek hátat fordítottak a hatalmi koalíciónak, s jelezték, nem támogatják a Szerb Haladó Pártot (SZHP) és a köréje csoportosulókat.

„Szavazzanak a legjobb jelöltre!” – KÉPGALÉRIA

„Én kértem meg, hogy pihenjen egy kicsit, mert nem fogja bírni az iramot. Janković mindössze négy órát aludt, ezért most én állok itt helyette, és én kérem Önöket, hogy Saša Jankovićra, a legjobb jelöltre szavazzanak az április 2-ai elnökválasztáson” – mondta szombat délelőtt Zentán Dušan Ivković, háromszoros Európa-bajnok kosárlabdaedző, aki hozzátette, mivel pénteken este kisorsolták az elnökválasztás sorszámait, és Jankovićé lett az egyes, ezért ő már szombat este az állami televízióban ismertetheti a programját.