„There is no news” (Nincsenek híreink),… jelentette a BBC 1930. április 18-án. Ez az érdekes jelenség sem állhatna elő a mai világban, de akkor bizony megtörtént. A rendszeres televíziós műsorszolgáltatás csak 1936-tól indult meg, a hírfogyasztók csak a rádióból és újságból értesülhettek a hírekről. De nagypéntek lévén újság sem volt.

Az 1922-ben létrejött British Broadcasting Company hat olyan cég összefogásával alakult meg és lett monopólium, akik a készülékek gyártásában is érdekeltek voltak. Öt évvel később British Broadcasting Corporation néven a Parlamentnek felelős, de a kormánytól független közintézménnyé alakult át. Sikerrel hódították meg az embereket, erre az időre ugyanis az ország 85 százalékán már fogható volt a műsor, ötmillió rádiókészülék volt a háztartásokban, az 1930-as évek közepére pedig a családok több mint 70 százaléka vált előfizetővé.

Ebben a népszerű időszakban történt meg az, hogy 1930 nagypéntekén úgy döntöttek a hírszerkesztők, nem történt semmi izgalmas a világban, amiről a hallgatóknak tudniuk kell, bejelentkeztek hát a megszokott időben és közölték, hogy nincs semmilyen hír. Helyette zongoraszóval szórakoztatták a közönséget. A szünethez talán köze volt a kormánynak és a belügyminiszterrel készült, meg nem jelent interjúnak, az is lehet, hogy tényleg kifogytak a hírekből, a lényeg, hogy be kellett érniük a hallgatóknak egy hír nélküli, nyugalmas nappal.

Pedig aznap is történt ez-az a világban. Például a brit fennhatóság alatt álló Bengáliában (Bangladesben) lázadás tört ki, a felkelők lefoglaltak egy fegyverraktárat. A híres Henry de La Vaulx léghajós egy bemutatórepülésen életét vesztette, nekirepült egy elektromos vezetéknek. Kivégezték a hírhedt Henry Campbell sorozatgyilkost. Talán a BBC csak egyszerűen nem akarta szomorítani a hallgatókat ilyen hírekkel az ünnepi időszakban.