Jelentősen megváltozik az időjárás kedd délutántól, estétől, országosan kiadós esőzésre számíthatunk, a magasabb vidékeken havazásra is fel kell készülni. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a kedd reggel derűs, de hideg lesz, helyenként faggyal, majd a nap folyamán érkező felhősödés esőzést, havazást hoz. Az éjszaka folyamán felerősödik az északi szél és intenzívebbé válik az esőzés.

Szerdán, csütörtökön és pénteken felhős, szeles, hideg idő lesz, a hegyvidékeken akár 10-30 centis hótakaró is képződhet. Az éjjeli és kora hajnali órákban akár az alacsonyabb vidékeken is lehetséges gyenge havazás, a várható csapadék 20-50 mm lesz.

Szerdán Szerbia nyugati, délkeleti és délnyugati részein narancssárga riasztás lesz érvényben, míg a többi országrészben sárga. A narancssárga veszélyes időjárási jelenségeket jelent, amelyek akár anyagi kárt is okozhatnak, illetve veszélyesek lehetnek az emberekre és állatokra. A sárga riasztás potenciálisan veszélyes időjárást jelez. Nem várhatók szokatlan jelenségek, de elővigyázatosnak kell lenni.