A húsvéti hosszú hétvégét követően ahogyan arra számítani lehetett, az ünnepre hazatérő, külföldön élő hazánk fiai elindultak vissza a nyugati országokba, ahol holnap már munkanap várja őket, ennek pedig megszokott velejárója a torlódás az országhatáron.

Horgosnál, a Facebook-os határfigyelő oldalon lévő bejegyzések szerint a reggeli óráktól kezdve torlódás van, legalább másfél-kétórás várakozásról számolnak be az ott veszteglők. Királyhalomnál sem jobb a helyzet, egy utazó fotót készített és meg is számolta, hogy 50-60 autó áll előtte. Gyálánál enyhébb szokott lenni a torlódás, most onnan is rossz hírek érkeznek, ott is hosszú sor van. Kelebiánál a bejegyzések tanúsága szerint 45-60 perc a várakozás.

Az egyetlen esélyes átkelő Bajmok, bár arra sem vennénk mérget, mert míg egyik bejegyzés szerint mindössze néhány autó áll a sorban, addig egy másik utazó azt írta, 600 méteres a sor, ami ráadásul alig halad. Aki már járt ott és tudja, milyen „hagyományos” módszerekkel dolgoznak ott, ezen nem is lepődik meg.

Úgyhogy, felelősségünk teljes tudatában nem tudunk bombabiztos tippet adni a Szerbiából való kilépésre.

Ami a másik irányt illeti, tehát a Szerbiába való belépést, az szinte várakozásmentes.