Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban több helyen is olvastam, hogy a zentai önkormányzat szerint nem omlott össze a városi fűtési rendszer, hanem csak az Elgas igazgatója, Boško Petrović állíttatta le önkényesen a távfűtést. Az önkormányzat vezetői a sajtótájékoztatón azt mondták, amint értesültek az esetről, azonnal intézkedtek és azóta ismét melegek a radiátorok Zentán.

Egyetért Ön azzal, hogy a zentai városvezetés elvesztette a legitimitását, és ezért le kellene mondania?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Először is, ha ez igaz, akkor illett volna, ha az illetékesek, akik a sajtótájékoztatón megszólaltak, Győri István alpolgármester és Varga Viktor, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, azt is elmondták volna, hogy Boško Petrovićot mikor váltják le, hiszen a lakosság szempontjából katasztrofális döntést hozott. Erről azonban sehol nem olvastam, éppen ezért valószínűnek tartom, hogy:

  • Boško Petrovićot nem váltják le, nem is büntetik meg
  • az önkormányzat vezetői igenis tudtak a városi fűtés leállításáról, de mindaddig nem intézkedtek, míg a Magyar Szó napilapban nem jelent meg írás a városi fűtéssel kapcsolatban

Ez utóbbi felvetésemet arra alapozom, hogy én is a központi fűtés felhasználói közé tartozom, ugyanúgy, ahogy a zentai városháza is, ahol Győri Istvánnak és Varga Viktornak van a munkahelye. A Magyar Szó napilapban 2017. április 8-án jelent meg az írás, de már március végétől csak hideg víz keringett a rendszerben, utána pedig a kaloriméteren ellenőriztem, nyomás sem volt, vagyis a fűtést leállították. Mivel széles baráti köröm van, néhányuknál utána érdeklődtem, a városházán van-e fűtés, ugyanis a Homok nevezetű városrészen, ahol lakom, már nyomás sincs. Azt a választ kaptam, hogy a városházán sincs fűtés, szinte valamennyi irodában klímával fűtenek. Szóval március végétől április 10-ig nem volt városi fűtés, de úgy látszik, ezt sem Varga, sem Győri nem vette észre a munkahelyén.

Szégyen és gyalázat, hogy a zentai városvezetés a helyi polgárokat ennyire hülyének nézi.

 

(Név és cím a szerkesztőségben)

Varga Viktor keményen beszólt a Magyar Szónak vagy az Elgas igazgatójának

Zentán mégsem omlott össze a távfűtési rendszer, csak az Elgas közvállalat igazgatója leállította a városi fűtést, de erről nem szólt a város vezetőségének – így lehetne dióhéjban összefoglalni a zentai önkormányzat szerdai sajtótájékoztatóját, amelyen Győri István alpolgármester és Varga Viktor, a községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja magyarázták az előállt helyzetet a megjelent újságíróknak.

A fűtési idénynek vége – melegek a radiátorok

„A feltornyosult problémák miatt teljesen leállt a fűtés, a vezetékek már nincsenek nyomás alatt, az idei fűtési szezonnak ezzel vége. Az ELGAS igazgatója csak annyit mondott, hogy a polgárok a rendkívüli helyzetben próbálják meg feltalálni magukat, alternatív fűtési módszerekkel vészeljék át a hideg időszakot a tartós felmelegedés beálltáig” – adta hírül a Magyar Szó napilap a hétvégén.

Zentán összeomlott a távfűtő rendszer

„Tartsanak ki még egy kicsit, találják fel magukat, nemsokára itt a nyár” – nagyjából így lehetne összefoglalni Boško Petrovićnak, a zentai Elgas közvállalat igazgatójának a Magyar Szó napilap nyomtatott kiadásában megjelent nyilatkozatát, amelyből kiderül, hogy a reggeli hideg és a szeles idő ellenére Zentán az idén már nem lesznek melegek a radiátorok, ugyanis a távfűtő rendszer összeomlott!