Nem sikerült az újabb bravúr a zentai Györe Lászlónak (184. a világranglistán) a marrákesi ATP-tornán, miután a második fordulóban 6:7 (4-7), 6:1, 6:4 arányú vereséget szenvedett a torna második kiemeltje, a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen. Györe az első és a harmadik játszmában jól játszott, azonban a harmadik végén elveszítette a saját adogatójátékát, amit a spanyol ellenfele azonnal kihasznált. A vereség ellenére a zentai játékos, aki az első fordulóban a világranglista 60. helyezettjét, a szlovák Martin Kližant győzte le, bebizonyította, hogy a világ élvonalába tartozó teniszezőkkel is képes felvenni a kesztyűt.

Györe az első játékban mindjárt break-labdát hárított, azonban 2:2-nél Ramos-Vinolas már nem kegyelmezett, a két break lehetősége közül az elsőt azonnal kihasználta. A zentai teniszező nem maradt adós a válasszal, ugyanis a következő játék során elnyerte a spanyol adogatójátékát, azonban utána a sajátját ismét elveszítette (3:4). A világranglista 24. helyezettjének 5:3-nál két játszmalabdája is volt, azonban Györe ezeket hárította és 4:5-re felzárkózott. A tizedik játékban Ramos-Vinolas szervái után Györe négy pontot nyert zsinórban, így 5:5-re egyenlített. Az izgalmak azonban tovább folytatódtak, mert Györének három break-labdát is hárítania kellett, hogy megnyerje a játékot és 6:5-re vezessen. Két break-lehetőséget pazar labdamenetek után hárított, egyet pedig ász értékű adogatással. A játszma a rövidítésben dőlt el: Györe 2-0-ra és 4-2-re is vezetett, amikor Ramos-Vinolas kettős hibát vétett (5-2), de utána két mini breakkel felzárkózott 5-4-re, de utána hibázott, így Györe két játszmalabdához jutott, s 71 percnyi színvonalas küzdelem után az elsőt azonnal ki is használta.

Az első játszma végén és a második szett elején is Ramos-Vinolas többször széttárta a kezét, amikor Györe vert helyzetből egy-egy nyerő ütést húzott elő, s szemlátomást zavarta a spanyol játékost, hogy nem ő irányítja a mérkőzést. A spanyol folyamatos monológjainak meg is lett a következménye, mivel Ramos-Vinolasnak 1:1-nél öt break-labdát is hárítania kellett. A kihasználatlan lehetőségek megbosszulták magukat, mivel a spanyol teniszező a következő játékban elnyerte Györe adogatójátékát és hozta a sajátját (1:4). Ekkor már érezni lehetett, hogy ez a szett Ramos-Vinolasé lesz, s a spanyol különösebb erőfeszítés nélkül, 37 perc alatt 6:1-re megnyerte a játszmát.

A döntő játszmában mindkét játékos nagyon figyelt, hogy a saját adogatójátékát magabiztosan nyerje meg, Ramos-Vinolas sokkal agresszívabban játszott, mint a mérkőzés elején, ütései pontosabbak és erősebbek voltak, az első szervái rendre sikerültek, de ennek ellenére break-labdáig nem sikerült eljutnia, mert Györe a fontos pillanatokban nem hibázott, s igyekezett minél hosszabb labdameneteket játszani. A kilencedik játékban Györe három ki nem kényszerített hibája után Ramos-Vinolas két break-labdához jutott és a másodikat ki is használta, így 5:4-nél a mérkőzésért adogathatott. Ramos-Vinolas a lehetőséget nem hagyta ki, s két óra huszonhat perc után megnyerte a találkozót.