Robbanás történt kedd este a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának busza közelében, ezért a vendég Monaco elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős mérkőzésüket szerdára halasztották. „Az incidens kevéssel azután történt, hogy csapatunk busza a szállodából elindult a stadionba. A busz két helyen sérült meg. Egy játékosunk szenvedett sérülést, ő jelenleg kórházban van” – írta közleményében a Borussia, amely Twitter-oldalán jelentette be, hogy a mérkőzést szerdán 18,45-től rendezik meg.

Sajtóértesülések szerint a sárga-feketék spanyol hátvédje, Marc Bartra (nyitóképünkön) sérült meg könnyebben, amikor üvegszilánkok vágták meg a karját.

A német klub a Twitteren is megerősítette a robbanásokat. Kicsivel fél kilenc előtt a német rendőrség is közleményt adott ki, ebben már azt írták, hogy még nem tudják, pontosan mi okozta történteket, de nem egy, hanem három robbanás volt. A helyi rendőrség és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A hazai csapat játékosai biztonságban vannak.

A stadionban lévőktől azt kérték, hogy mindenki maradjon nyugodt, és maradjon a helyén, mert teljes biztonságban van. A helyszíni beszámolók szerint senki nem esett pánikba, a stadionban énekelnek, tapsolnak a drukkerek. Az estére még egy BL-negyeddöntő van kiírva, de a Juventus-Barcelonát mérkőzést megtartják.