A Demokrata Párt és az Elég volt nevű mozgalom mellett Zoran Živković az Új Párt elnöke, Sanda Rašković Ivić, az Új Szerbia – Szerbia megmentéséért frakció vezetője és Marinika Tepić független képviselő is Maja Gojković házelnök leváltását követelik.

Živković közölte, indítványozni fogják, hogy a parlament április 19-én folytatódó ülésszakának napirendjét bővítsék a házelnök leváltására vonatkozó javaslattal. Indoklása szerint Gojkovićnak azért kell mennie, mert felfüggesztette a parlament munkáját több mint egy hónapra, amíg az elnökválasztási kampány tartott. Az Új Párt vezetője szerint ez erkölcstelen és alkotmányellenes lépés volt.

Marinika Tepić szerint a 40 napos szünet során a parlament fontos törvények elfogadását mulasztotta el, jelenleg eljárásban 34 jogszabály javaslata szerepel amelyeket a kormány terjesztett be és további 60, amelyeket képviselők adtak át.

A Demokrata Párt 23 képviselője a REM, vagyis az Elektronikus médiumok szabályzó testülete tanácsának kilenc tagját is felelősségre vonná, mert ennek a testületnek függetlennek kellene lennie, de nem volt az, amit a tüntetők reakciói is tanúsítanak.