Predrag Peca Gostović, zenész, akit a rendőrség bekísért a Twitter közösségi oldalra feltöltött videó miatt, amely választási csalásra utal, elmondta, a felvételt nem ő készítette. Mint kiemelte, a videót az interneten találta és a rendőrség előtt ismeretes az eredeti feltöltő személyazonossága.

Hétfő kora este jelent meg először a legnagyobb közösségi oldalon az a felvétel, amelyen feltehetően az látszik, hogy az egyik szavazóurnába néhány tucat olyan szavazólapot dob be két férfi, amelyen a 6-os számú jelölt, vagyis Aleksandar Vučić neve van bekeretezve. Erről szóló hírünk itt olvasható:

Választási csalás videón?

Hétfő kora este jelent meg először a legnagyobb közösségi oldalon az a felvétel, amelyen feltehetően az látszik, hogy az egyik szavazóurnába néhány tucat olyan szavazólapot dob be két férfi, amelyen a 6-os számú jelölt, vagyis Aleksandar Vučić neve van bekeretezve. A felvételen jól hallható, hogy a következő mondatokkal viccelnek a férfiak.

Gostović a Beta hírügynökségnek azt mondta, a felvételt a Dnevna doza SNS botova (SZHP trollok napi dózisa) nevű Facebook oldalon találta, majd lementette táblagépére, hogy később megossza a Twitteren, de időközben az eredeti feltöltő törölte azt.

„Komolynak tűnt, még ha gondoltam is rá, hogy esetleg poénkodás, de amikor az eredeti feltöltés eltűnt, akkor világossá vált, hogy ezt Vučić egyik támogatója tölthette fel, hogy megmutassa a népnek, hogyan is került ő hatalomra” – mondta, hozzátéve, noha tudja ki volt a feltöltő, nem hozza nyilvánosságra a nevét.

A rendőrség még a nap folyamán beidézte, hogy tegyen vallomást, megkérdezték tőle, mi a véleménye a videóról, amire azt mondta, nem neki, hanem a rendőrségnek kellene, hogy véleménye legyen arról, amit a szavazóhelyen rögzítettek, ugyanis szerinte úgy tűnik, ez valós esemény volt.

Elmondta, a felvétel viharos sebességgel terjedt a világhálón, ezért is figyelt fel rá a rendőrség. Most azonban veszélyben érzi a biztonságát, mert a médiában megjelent a neve, ami olyan, mintha egy körözőlevelet kaptak volna a haladók a személyére.

A belügyi szervek és a technológiai bűnözéssel foglalkozó ügyészség vizsgálatot indított a felvétel kapcsán, amelyen látható, amint két személy olyan szavazólapokat dobál egy urnába, amelyeket a hatos számot karikázták be.

Mielőtt még a felvétel ismét eltűnne a világhálóról, a Szabad Magyar Szó YouTube csatornáján is megtekinthető: