Aki szavazott már, vagy csak látott szavazóurnát, tudja, hogy a szavazócédulákat nem lehet úgy beletenni az urnába, hogy ne hajtsuk vagy gyűrjük össze őket. Általában négybe hajtjuk a lapot és úgy dobjuk be. A fenti felvétel vasárnap készült, és azóta sokan csak egy újabb bizonyítékként tekintenek rá, hogy a nyolc nappal ezelőtti szerbiai elnökválasztás körül nem volt minden teljesen törvényes. Ezek a lapok ugyanis nem hogy nincsenek négybe hajtva, de még nem is gyűröttek.

A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) vasárnap sajtónyilvános ülésén számolta újra két választási egység szavazatai – akkor készült ez a felvétel is. Miután Saša Janković jogi csapata azt állította, hogy akár 319 ezer szavazatot is ellophattak Aleksandar Vučićék, a RIK újraszámolta a 25 megvizsgált szavazókerület közül kettőben leadott szavazatokat.

A RIK megállapítása szerint Jankovićék hazudtak, ugyanis nem mintegy 800 szavazat nem egyezett meg ezen a két választói egységben, hanem mindössze négy szavazócédula eltérés volt a jegyzőkönyvezett szavazatszámok és a zsákok tartalma között.

Saša Janković jogi csapata ismeretlen személy ellen bűnvádi feljelentés tesz, jelentette be Vesna Rakić Vodinelić, a RIK tagja. Rakić Vodinelić az elnökválasztás második helyén végzett egykori ombudsman bizottsági képviselője. Elmondta, attól tartanak, hogy visszaélések történtek a nyilvános szavazatszámlálás előtt is.