A nép egy része mély hipnózisban van, a másik része pedig nagyon elégedetlen, látja, hova vezetnek a dolgok és tovább már nem akarja tovább tűrni a hatalmi koalíció és Vučić hazugságait, mondja Srđan Škoro újságíró, hozzátéve, szerinte ha valami nem változik meg, innen nagyobb kivándorlás várható mint Szíriából.

Škoro az N1 televízión vendégszerepelve beszélt a jelenlegi szerbiai helyzetről. Kijelentette, Aleksandar Vučić körülbelül egy hónap alatt ki akarja fárasztani az elégedetlenkedőket, azokat, akik az utcán tiltakoznak, és ezért lenne fontos, hogy a most tiltakozókhoz mások is csatlakozzanak. Sokan elégedetlenek, mondta.

– Ez egy komoly elégedetlenség. Minden nap 30, 40 akár 50 ezer ember is követeli a jogait, ha máshoz nem, a tudáshoz való jogot – véli Škoro.

Vučić azon kijelentésére, hogy annyit sétálnak, amennyit akarnak, a tiltakozás a demokrácia jele, Škoro a következőket mondta: „Ha járna büntetés a józan ész megsértéséért, Vučić öt életfogytiglanit kapna”. Szerinte Vučićnak most még csak pátriárkának kellene lennie meg hivatalosan is Belgrád polgármesterének, mert nem hivatalosan már Siniša Malin keresztül az.

Az újságíró szerint az emberek nagy többsége a számukra elérhető médiumokon keresztül hipnotizálva van. Ez nem új dolog, teszi hozzá, az előző kormányok is ezt csinálták.

Az emberek nagyon rosszul élnek, Vučić meg kiáll és azt mondja, jobban élünk mint az EU-s lakosság 90 százaléka, és ezt elhiszik neki az emberek, nem látják maguk előtt az üres tányérjukat.

– Mindenki, aki egy kicsit is ért valamihez, gondolkodik, valamelyest képzett, el fog indulni innen, nagyon sokan már elmentek. Milyen az az ország, ahol jó az élet, de mindenki csak menekülne belőle? – tette fel a kérdést.